Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan, mesaj înainte de BPN al PNL, în care se discută numele premierului: 'Sunt un pic dezamăgită'

gov.ro
Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că în Biroul Politic Naţional al PNL de miercuri va fi găsită cea mai bună variantă pentru ca negocierile cu USR-PLUS şi UDMR să meargă mai departe. Ea a adăugat că nu consideră că nu au funcţionat lucrurile între cele trei partide, ci că momentan este o etapă de negocieri în care sunt puse pe masă mai multe variante. Aceasta a mai spus că este deranjant faptul că anumite informaţii sunt transmise prin presă, când discuţiile ar trebui să fie purtate între cele trei formaţiuni şi să fie comunicate public, atunci când există un consens, anunță news.ro.

„Ca membru în echipa de negociere, sunt un pic dezamăgită de faptul că negocierile nu se poartă în exclusivitate în interiorul echipelor, astfel încât oamenii să aibă credinţa că cele două echipe doresc cu adevărat o guvernare stabilă pentru patru ani pentru România. De aceea, în şedinţa de astăzi vom găsi variantele PNL pentru ca aceste negocieri să meargă mai departe şi pentru ca în România instituţiile statului să ajungă să funcţioneze în interes public. Au fost alegeri, a fost prezentat rezultatul votului, este cazul ca Parlamentul, Guvernul alături de preşedinte şi de autorităţile locale să înceapă să guverneze zi de zi în interes public Eu nu aş spune că sunt lucruri care nu au funcţionat. Suntem într-o etapă de negociere în care se pun pe masă diferite variante. Un lucru care deja pare deranjant este că anumite poziţii care ţin de conţinutul negocierilor sunt transmise prin presă. Fac apel la raţiune care pot înţelege că în România e nevoie de o majoritate în jurul PNL, USR-PLUS şi UDMR, astfel încât 4 ani de zile să putem oferi proiecte, dezvoltare şi ciorovăieli interminabile care am văzut la ce au dus de-a lungul timpului”, a afirmat miercuri Raluca Turcan.

Citește și: LISTA deputaţilor şi senatorilor - Cum se împart pe judeţe şi pe partide cele 465 de mandate/ DOCUMENT

Viceprim-ministrul a adăugat că nu este de acord cu faptul că apar în mass-media informaţii despre negocierile celor trei partide.

„Sunt tot felul de variante posibile şi acesta este şi rolul unor negocieri. Cum ar fi acum eu să încep să dau un răspuns la un lucru cu care nu sunt de acord şi anume că poziţiile de negociere sunt exprimate în presă şi nu în interiorul negocierilor? Nu am cum să nu îmi îndemn colegii să găsim cele mai bune soluţii pentru a debloca procesul negocierilor”, a completat Turcan.

Biroul Politic Naţional al PNL se reuneşte miercuri, de la ora 17.00, în sistem de videoconferinţă, pentru a decide dacă Florin Cîţu va fi înlocuit ca variantă de premier cu Ludovic Orban şi asta va implica şi schimbarea mandatului de negocieri cu celelalte două partide.

Alianţa USR-PLUS deja a exprimat faptul că un nou Guvern condus de Orban nu reprezintă cetăţenii care şi-au dorit o schimbare şi un mandat de reformare a ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.