Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan nu e de acord cu Klaus Iohannis: Ce va face PNL

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis Raluca Turcan

Președintele Klaus Iohannis a acceptat bugetul propus de Sorin Grindeanu, după ce prmierul i-a promis că va face rectificări pozitive pentru instituțiile din domeniul securității în cursul anului și nu s-a opus avizului favorabil în cadrul CSAT. Numai că ceea ce a făcut președintele nu e luat în considerare de liberali.

Partidul Naţional Liberal va vota împotriva bugetului de stat pe anul 2017, acesta fiind unul nerealist, nesustenabil şi înşelător, a anunţat marţi preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

Citește și: SCENE ȘOCANTE într-o casă din Brașov: ORORILE unui pensionar asupra fiicei minore a fostei sale concubine

"PNL a decis în grupurile reunite să voteze împotriva bugetului de stat pe anul 2017 propus de PSD. După mimarea prudenţei economice din perioada campaniei electorale, PSD aruncă România în spirala populistă şi joacă la cazino soarta economiei româneşti. Bugetul pe anul 2017 este un buget slab, este un buget nerealist, nesustenabil şi înşelător. Este bazat pe o creştere economică contrazisă de toate centrele economice de prognoze, de asemenea este gândit pe o creştere a veniturilor imposibil de realizat şi pe o sumă imposibil de obţinut din fonduri europene, ceea ce înseamnă că toate cheltuielile anunţate de PSD care au creat aşteptări oamenilor nu vor putea fi realizate", a argumentat Turcan, la finalul reuniunii parlamentarilor liberali.

Ea a susţinut că "toată economia României va fi trimisă într-o supravieţuire bazată pe consum, investiţiile sunt aruncate în prăpastie şi, de asemenea, povara în mediul economic va creşte".

Citește și: BOMBĂ Ce urma să i se întâmple lui Kim Kardashian la Paris: Declarațiile șocante ale unui jefuitor

"Este o previziune sumbră pentru perspectiva de dezvoltare economică a României în anul 2017. PNL va veni în dezbaterea pentru bugetul pe anul 2017 cu amendamente care să răspundă aşteptărilor oamenilor cu privire la bunăstarea lor şi, de asemenea, pentru sprijinirea mediului de afaceri şi pentru întărirea investiţiilor din România. Vom avea, de asemenea, amendamente pentru dezvoltare locală din partea fiecărui judeţ, astfel încât PSD-ul şi aliatul de buzunar ALDE să înţeleagă că nu poţi să muţi presiunea pe autorităţile locale, că nu poţi să transformi autorităţile locale în dependenţi continuu de bugetul de stat, ci trebuie să le oferi încredere să susţină proiecte de dezvoltare locală", a adăugat liderul PNL.

În consecinţă, PNL va veni în fiecare judeţ cu proiecte de dezvoltare locală care să contribuie punctual la ameliorarea vieţii din comunităţile respective, a spus Turcan.

Citește și: FALIMENT în Formula 1, o echipă s-a retras: În circuitul din 2017 vor evolua doar 10 echipe

Liberalii vor mai depune amendamente pe educaţie, pentru "creşterea calităţii acesteia", pe sănătate, "pentru acces la servicii medicale de calitate", pe infrastructură pentru fluidizarea circulaţiei şi deschiderea porţilor pentru dezvoltare sustenabilă şi, nu în ultimul rând, vor susţine şi urmări alocarea unui buget pentru Ministerul Apărării Naţionale în spiritul acordului politic încheiat.

"Vom avea amendamente şi la Ministerul Justiţiei şi Administraţia Penitenciarelor pentru îmbunătăţirea reală a condiţiilor de detenţie şi pentru sprijinirea integrării în comunitate a celor care au suferit condamnări", a menţionat Raluca Turcan.

Citește și: Facebook e în prag de a fi ABANDONAT: Ce li se pregătește utilizatorilor de Messenger

Ea a susţinut că este bine-venită în orice context "o rectificare pozitivă, realistă şi sustenabilă". "Nu punem răul înainte sau în dezbaterea politică, nu periclităm aşteptările şi necesităţile din diferite domenii. Dacă vor exista surse de finanţare, vom solicita ca rectificările să fie pozitive. În acelaşi timp, pe domenii prioritare pe care există angajamente în momentul de faţă vom urmări să fie respectate aceste angajamente. (...) Punem mare preţ pe sprijinirea mediului de afaceri", a menţionat preşedintele PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.