Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan, primele MĂSURI la Ministerul Muncii: 'Alocațiile cresc cu 20%; salariul minim crește la nivelul ratei inflației'

gov.ro
Raluca Turcan

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, susține că în perioada imediat următoare instituția pe care o conduce va avea trei urgențe de rezolvat.

„La capitolul urgențe am discutat câteva chestiuni care țin de răspunsul pe care trebuie să-l oferim la salariul minim, indicele de refereriță și a alocațiilor.

În privința salariului minim și dl. Florin Cîțu a subliniat că el trebuie să crească la nivelul ratei inflației.

În privința indicelui de referință putem să spunem că trebuie să creștem, dar nu într-o cheie populistă.

În privința alocațiilor răspunsul e că suntem în cadrul OUG dată de Guvernul precedent și alocațiile vor crește cu 20%”, a spus ministrul Muncii, Raluca Turcan.

„Am avut o discuţie extrem de intensă cu doamna Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale (...) şi de asemenea cu reprezentanţii instituţiilor din subordinea ministerului, pentru a ne stabili un set de priorităţi pe termen scurt, urgenţe. La capitolul urgenţe, am discutat câteva chestiuni care ţin de răspunsul pe care trebuie să-l oferim în legătură cu salariul minim. În privinţa salariului minim, şi discuţia din cadrul ministerului, dar şi discuţia cu domnul prim-ministru Florin Cîţu a subliniat faptul că acesta trebuie să crească cel puţin raportat la rata inflaţiei.

Aşadar este un lucru pe care deja îl vom lansa în transparenţă, în dezbatere publică, astfel încât să putem să legiferăm această decizie. Decizia va aparţine într-un final Guvernului, cert este că propunerea este ca această majorare să se facă cel puţin cu rata inflaţiei. V-am spus doar principiul, urmând ca în şedinţa de Guvern să fie anunţate toate detaliile. (...) Această modificare în calculul salariului minim evident că va duce la o majorare a salariului minim brut (din ianuarie 2021, n.r.), a afirmat Raluca Turcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.