Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Raluca Turcan este SINCERĂ: 'Consider că în România nivelul salariului minim este mic'

Facebook
Raluca Turcan

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a declarat vineri, la Deva, că salariul minim pe economie este mic, însă acesta trebuie crescut într-un mod predictibil, pentru a putea fi susţinut pe termen lung şi în corelare directă cu productivitatea muncii, anunță Agerpres.

"Consider că în România nivelul salariului minim este mic, dar, în acelaşi timp, acesta trebuie crescut într-un mod predictibil astfel încât mediul economic să-l poată susţine pe termen lung şi să crească direct proporţional cu productivitatea muncii. De aceea, o componentă importantă a activităţii mele la Ministerul Muncii o reprezintă discuţiile cu angajatorii, astfel încât să găsim varianta cea mai bună de ancorare a modalităţii de creştere a salariului minim în România în funcţie de sustenabilitatea mediului economic", a spus ministrul Muncii, în cadrul unei conferinţe de presă.

Raluca Turcan a arătat că îşi doreşte o creştere a productivităţii muncii, a produselor cu valoare adăugată mare şi a numărului de investiţii, astfel încât să fie posibil şi un nivel mai bun al salarizării.

"Îmi doresc ca în România investitorii să ajungă să folosească materie primă din România, componente produse în România cu valoare adăugată mare, astfel încât şi partea de productivitate a muncii să crească, în timp. Aceasta este misiunea pe care noi ne-o asumăm la nivelul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale ca, pe partea de ocupare, prin discuţiile cu angajatorii, prin facilităţile şi sprijinul acordat angajatorilor, prin coordonarea mai multor angajatori la nivel de judeţe sau la nivel de ţară, să reuşim să creştem numărul investiţiilor în România, numărul locurilor de muncă şi nivelul salarizării", a menţionat Turcan.

În opinia sa, este nevoie de digitalizare atât în domeniul relaţiilor dintre angajaţi, angajatori şi instituţii ale statului, dar şi ceea ce priveşte casele de pensii, care să aibă introduse dosarele de pensii în format digital.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a fost prezentă vineri într-o vizită de lucru în judeţul Hunedoara, prilej cu care a deschis şi prima ediţie a Bursei locurilor de muncă organizată la Deva după pandemie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.