Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan somează PSD să-și schimbe votul pe OUG-ul privind alegerile anticipate din Senat: 'NU renunță la obsesia de a pedepsi Diaspora'

sursa FOTO: Inquam
orban turcan

Vicepremierul Raluca Turcan a somat PSD să-și schimbe votul din plenul Senatului pe OUG-ul privind alegerile anticipate, după ce senatorii juriști au respins actul normativ. Turcan a adăugat că „pesediștii pur și simplu nu renunță la obsesia de a pedepsi Diaspora pentru înfrângerile usturătoare suferite în alegerile din ultimii ani”.

Citește și: Spitalul regional de la Iași - obiectivul ministrului Dezvoltării! Ion Ștefan: 'Investiție de 500 milioane de euro'

„În mod complet iresponsabil și într-o bătaie de joc totală la adresa Diasporei, majoritatea PSD din Comisia Juridică a Senatului a respins OUG privind organizarea alegerilor anticipate! Dincolo de faptul că prin ordonanță, Guvernul a fost prevăzător și s-a asigurat că nu lasă la voia întâmplării organizarea alegerilor, aceasta conține două prevederi foarte utile și importante pentru românii din străinătate:

1. Extinderea intervalului de vot la 3 zile pentru românii din Diaspora (așa cum PNL și Președintele Iohannis au asigurat și pentru alegerile prezidențiale);

2. Dublarea numărului de parlamentari pentru Diaspora, ceea ce garantează o mai largă reprezentare a românilor care trăiesc și muncesc în afara granițelor.

Dar pesediștii pur și simplu nu renunță la obsesia de a pedepsi Diaspora pentru înfrângerile usturătoare suferite în alegerile din ultimii ani și au găsit o nouă modalitate prin care să se răzbune. Somez PSD să renunțe la aceste practici și să-și schimbe votul în plenul Senatului! Dacă mai au măcar un dram de responsabilitate și înțeleg să nu arunce totul în aer, în speranța că așa pun bețe-n roate Partidului Național Liberal, atunci să voteze în Senat în favoarea adoptării OUG privind alegerile anticipate!

Altfel, votul PSD din Comisia Juridică de azi reprezintă un alt motiv pentru a susține, fără urmă de îndoială, că avem nevoie rapid de un nou Parlament, legitim și reprezentativ”, se arată pe pagina de Facebook a Ralucăi Turcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.