Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan spune că 'baronii' locali ai PSD vor amânarea alegerilor locale: 'Să aibă mai multe şanse de a fi realeşi prin erodarea PNL, aflat la guvernare'

Guvernul Romaniei
Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan consideră că unii "baroni” locali ai PSD care se află "chiar în proximitatea zero a domnului Ciolacu” iau în calcul amânarea alegerilor locale pentru ca, prin erodarea guvernării, să aibă mai multe şanse de a fi realeşi la un scrutin care ar fi organizat ulterior datei de 27 septembrie.

Raluca Turcan a declarat miercuri seară, într-o emisiune la Realitatea Plus, că în opinia sa unii lideri locali şi-ar dori amânarea alegerilor locale pentru a-şi mări şansele de a fi realeşi.

Citește și: Scenariu-bombă: Klaus Iohannis a început să caute urgent soluții pentru a-l da jos pe Ludovic Orban

"Eu cred că în PSD există două categorii de aleşi locali: unii care îşi vor continua mandatele şi vor fi realeşi şi unii care riscă să piardă alegerile. Din nefericire, unii care riscă să piardă alegerile sunt chiar în proximitatea zero a domnului Ciolacu şi aici o includ pe doamna Firea. Inclusiv marele baron Oprişan este unul dintre susţinătorii amânării alegerilor şi mai sunt câţiva baroni PSD care vor fi scoşi din administraţia locală şi atunci îşi imaginează că, amânând alegerile şi având acest instrument creat chiar de ei, vor reuşi ca, printr-un atac constant la Guvern, eventual o moţiune de cenzură care să lase Guvernul fără pârghia esenţială de ordonanţă de urgenţă pentru o acţiune rapidă, să afecteze exerciţiul guvernării, PNL să aibă de suferit electoral şi atunci, ignorând ţara, ignorând interesele oamenilor să încerce să câştige alegerile şi să se perpetueze în funcţii de conducere în administraţie”, a declarat Raluca Turcan.

Citește și: Se zguduie Ministerul de Interne! Un greu a fost ‘executat’! Fusese ‘decapitat’ și în mandatul lui Carmen Dan

Viceprim ministrul a precizat că nu exclude posibilitatea, pe care o cataloghează drept "total hilară”, ca PSD să decidă amânarea scrutinului local.

"Eu cred că aceasta este raţiunea acestei tatonări în momentul de faţă. Încearcă apa cu degetul. Dacă oamenii nu reacţionează cu promptitudine, aşa cum ar fi firesc, este posibil să ajungem la situaţia total hilară în care ei au stabilit data alegerilor, ei au prelungit mandatul aleşilor locali prin majoritatea pe care o au în Parlament şi tot ei să se răzgândească”, a adăugat Raluca Turcan.

Citește și: Raed Arafat, declarație de ultim moment cu privire la deschiderea restaurantelor: ‘Recomandările medicale vor fi modalitatea prin care se poate face asta’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.