Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan: 'Vom investi 58 de milioane de euro în aparatură medicală, echipamente medicale şi de protecţie la nivelul întregului judeţ'

gov.ro
Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan, a declarat, sâmbătă, la Cluj, că valoarea contractelor pentru aparatură şi echipamente medicale semnate în ultima perioadă şi care mai urmează să fie semnate se ridică, pentru judeţ, la 58 de milioane de euro.

"Am încheiat astăzi o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai unităţilor spitaliceşti din judeţul Cluj pentru decontarea de achiziţie de aparatură medicală în lupta cu virusul SARS-COV-2. Aici, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, am semnat, prin domnul ministru Marcel Boloş şi managerii celor două spitale, trei contracte de decontare de achiziţie de aparatură, în valoare de 73,5 milioane de lei. (...) Aceste contracte, merită reţinut, că se adaugă altor şase contracte deja încheiate pentru achiziţia de aparatură şi urmează încă şase proiecte şi suma totală pe care o vom investi în aparatură medicală, echipamente medicale şi de protecţie la nivelul întregului judeţ va fi de 58 de milioane de euro", a spus Raluca Turcan, potrivit agerpres.ro.

Citește și: E oficial! Președintele a semnat: Zile libere pentru acești angajați

Două contracte au fost semnate sâmbătă cu Institutul regional de gastroenterologie, unul în valoare de 34,5 milioane de lei, şi unul de 11,5 milioane de lei. Iar un contract, în valoare de 28,5 de milioane de lei, a fost semnat cu Spitalul Clinic de boli infecţioase din Cluj-Napoca.

Un alt contract de finanţare, semnat sâmbătă, este destinat Institutului de oncologie din Cluj-Napoca, având o valoare de 10,5 milioane de euro, pentru screeningul de cancer de col uterin, program de pe urma căruia vor beneficia 170.000 de femei din Regiunea de Nord-Vest.

"Este o zi foarte importantă pentru sistemul de sănătate publică din judeţul Cluj, pentru că, iată, cele două contracte pe care le-am semnat pentru echipamente medicale la Spitalul de Boli Infecţioase şi la Institutul de Gastroenterologie, împreună cu contractul pentru prevenţie medicală, semnat la Institutul Oncologic, depăşesc 125 de milioane de lei. Este o zi de importanţă majoră, nu atât prin valoarea acestor contracte, cât mai ales prin impactul pe care îl vor avea asupra sistemului medical de sănătate din judeţul Cluj", a declarat, la rândul său, ministrul Fondurilor Europene, Ioan-Marcel Boloş.

Citește și: Eugen Tomac: ‘Avem nevoie de un vaccin împotriva risipei banilor publici! Statul nu reușește să colecteze veniturile la bugetul de stat’

Vicepremierul Raluca Turcanu, minsitrul Transporturilor, Lucian Bode, şi ministrul Fondurilor Europene, Ioan-Marcel Boloş, au efectuat, sâmbătă, o vizită în judeţul Cluj, la mai multe unităţi medicale. Ei au avut întâlniri cu primarul Emil Boc şi urmează să viziteze şi Primăria Turda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.