Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ramas fara bani de chirie, Severin acuza 'jocuri politice externe'

Adrian Severin

Fostul europarlamentar PSD Adrian Severin a fost audiat vineri la DNA si i s-a pus sechestru pe contul de salariu si alte conturi. Acesta s-a plans ca in aceasta situatie nu mai are cum sa isi plateasca chiria, intrucat nu are si alte venituri in afara de cele salariale. In plus el se considera o victima a unor presiuni straine.

"Venitul meu insumat este de 1000 si ceva de euro, daca imi blocheaza aceste conturi nu mai am din ce sa platesc chirie", a spus Severin.

Intrebat in legatura cu incidentul filmat de jurnalistii straini in care parea ca Severin ia mita, fostul europarlamentar a raspuns:

"A fost o oferta pentru a intra in consiliul de consultanti ai unei firme care s-a dovedit a fi fictiva", a spus Severin aratand ca nu ar fi fost vorba de un contract ilegal si nici macar de activitate de lobby, fapt certificat de Parlamentul European care i-a permsi sa incheie astfel de contracte.

Severin acuza ca ar fi victima unor presiuni straine:

"Sunt constient ca in spatele problemelor acestora sunt o groaza de jocuri politice straine, ii inteleg si pe procurorii care sunt sub aceasta presiune politica. La razboi ca la razboi, poate sa te atinga un glonte ratacit, m-a atins si pe mine, dar luptam in continuare.

Nu spun ca se exercita in mod direct (n.r. aceasta presiune)",  a mai spus Severin la plecarea de la DNA.

Procurorii il acuza ca in perioada martie 2007 – noiembrie 2010, a încheiat, fie în nume propriu, fie ca reprezentant al grupului politic din care făcea parte, din Parlamentul European, un număr de 20 de contracte de consultanță cu mai multe firme create anume pentru a justifica prestarea unor servicii fictive, constând în realizarea unor studii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.