Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rămas pe dinafară, Dacian Cioloș iese la atac și acuză alianța PSD-PNL: E mai degrabă un comportament de cartel politic

Radu Pop
euronews.com
ciolos

Rămas pe dinafară, Dacian Cioloș iese la atac și acuză alianța PSD-PNL: E mai degrabă un comportament de cartel politic

Europarlamentarul și președintele REPER, Dacian Cioloș, a vorbit, la Digi24, despre comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare și despre alianța PSD-PNL.

"Discutăm mai mult cum o să facă PSD și PNL înțelegere, nu discutăm despre reforme, despre inflație, despre problemele fermierilor, ale tinerilor, de sărăcie. Discutăm de locuri pe listă, de înțelegeri împotriva naturii. Cele două partide nu au aliniere, nu au făcut reforme de când guvernează împreună. Problemele fermierilor au fost tratate de urgență, dar sunt probleme structurale, ar trebui să mergem la rădăcina lor. Acolo aș vrea să văd un program de la Ministerul Agriculturii, cum rezolvăm probleme pe sectoare-cheie. Doar faptul că vem stabilitate guvernamentală, dar nu se iau decizii cheie pentru omânia, așa cum au propus. Pensiile speciale sunt în continuare acolo.

Dacian Cioloș: E mai degrabă un comportament de cartel politic

Ținem coaliția asta 40 de ani în speranța că vor fi elimiinate? Nu știm care sunt elementele înțelegerii. Nu contează ce vor alegătorii. E mai degrabă un comportament de cartel politic, unde 2 partide mari vor să domine scena electorală. Cum nu avem un monopol politic dacă ei au majoritate în Parlament, taie și spânzură?

Plătesc presa, la SRI nu avem un șef civil, la SIE avem un șef pus de PSD. Sunt 2 partide care folosesc parlamentul... Așa începe autocrația. La cum văd comportamentul aacestor 2 partide mari, cred că există riscul autocrației. Eu nu înțeleg ce vor să facă ei pentru România, văd ce vor să facă pentru a rămâne la putere.

Văd din presă că, cu o zi înainte fuseseră certuri, nimic nu mai ieșea, și aflu că după întâlnirea cu președintele României anunță liste comune. Viziune politică nu vedem, pentru că nu discutăm de obiective de guvernare, ci de împărțire de posturi primării. E o înțelegere contra naturii. Dacă e democrație, guvernezi pe baza unor programe politice", a spus Dacian Cioloș.

Ce a mai spus Dacian Cioloș

"În discuțiile privind localele, e bine să discutăm despre UE. E greu să introduci pe agenda publică națională subiecte europene și e foarte important să facem asta. E important ce se va întâmpla cu industria, energia, apărarea la nivel european, pentru că ne impactează. România e a șasea țară din UE, dar nu are anvergură pentru că nu are politicieni care să facă acest lucru, să negocieze la nivel european. Comasarea nu are cum să fie în beneficiul democrației.

E o decizie conjuncturală și de ultim moment, nici măcar cetățenii care vor să voteze nu au știut nimc, să-și poată schimba reședința. E o decizie pe picior, anunțată cu 3 luni înainte și fără argumente în interesul cetățeanului. Care e obiectivul mutării prezidențialelor în septembrie? Acolo nu e comasare. Sunt curios care va fi opinia CCR și care e justificarea acestei mutări", a mai adăugat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.