Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rămăşiţele cetăţenilor din Macedonia de Nord care şi-au pierdut viaţa în accidentul de autocar din Bulgaria au fost repatriate

captura Twitter
incendiu autobuz bulgaria

Rămăşiţele celor 45 de cetăţeni din Macedonia de Nord care şi-au pierdut viaţa în accidentul de autocar din Bulgaria vecină luna trecută, unul dintre cele mai grave accidente rutiere din Europa, au fost repatriate vineri la Skopje, relatează AFP.

Sicriele transportate cu două avioane au fost debarcate pe aeroportul internaţional din capitală, unde Zoran Zaev, prim-ministrul micului stat balcanic, şi alţi înalţi responsabili aşteptau alături de familii.

Citește și: Anchetatorii bulgari au descoperit încă o victimă a accidentului de autocar petrecut pe o autostradă din vestul ţării

Autocarul era plin de turişti din Macedonia de Nord care se întorceau dintr-o călătorie în Turcia când s-a produs accidentul, pe 23 noiembrie. Numai şapte persoane au supravieţuit.

Repatrierea rămăşiţelor a durat atât de mult pentru că autorităţile bulgare au fost nevoite să efectueze prelevări de ADN pentru a identifica victimele.

Citește și: BREAKING - Cel puțin 45 de oameni au murit, după un accident cumplit de autobuz în Bulgaria (VIDEO)

Damir Osmanov, care aştepta în faţa aeroportului, a explicat că şi-a pierdut în accident soţia şi fiica, precum şi alţi trei apropiaţi.

"Fiica mea îşi pregătea nunta. Urma să plece să trăiască în SUA. Această durere nu poate fi consolată", a spus el.

Locuitorii din Skopje s-au recules în faţa unor coroane de flori depuse în centrul oraşului.

Citește și: Apar noi detalii despre tragedia din Bulgaria, în care au murit 45 de oameni-Autorităţile nord-macedonene retrag licenţa companiei căreia îi aparţinea autocarul

Accidentul de circulaţie a fost unul dintre cele mai grave produse în Europa în ultimii zece ani şi a avut cel mai mare bilanţ al victimelor în Bulgaria, unde drumurile sunt adesea prost întreţinute, potrivit Agerpres.ro.

Parchetul bulgar estimează că o eroare umană este probabil la originea tragediei. Autocarul a lovit o barieră de siguranţă de pe autostrada udă, iar apoi a luat foc.

Printre morţi se află copii, între care doi gemeni de patru ani, potrivit media.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.