Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rambo din Pădurea Neagră - Poliția germana continuă să-l caute pe bărbatul înarmat cu un arc cu săgeți care a dezarmat patru polițiști

Focus
politie germania

Poliţia germană a anunţat marţi că se aşteaptă la căutări de durată pentru găsirea unui fugar în haine de camuflaj, prezentat drept "nebun după arme", care a dispărut în Pădurea Neagră, în sud-vestul Germaniei, după ce a ameninţat şi a dezarmat duminică patru poliţişti, informează AFP potrivit Agerpres.

"Nu vom relaxa" eforturile noastre pentru a-l găsi, a declarat şeful poliţiei din Offenbourg, Reinhard Renter, în timpul unei conferinţe de presă asupra modului în care avansează ancheta. "Suntem perseverenţi", a adăugat el, în timp ce în jur de 200 de poliţişti îl caută în prezent pe fugar.

Deja supranumit "Rambo" de presa de mare tiraj, cu referire la eroul din cunoscuta serie de filme, bărbatul de 31 de ani fără domiciliu stabil este dat în urmărire de duminică dimineaţa în împrejurimile Oppenau, un mic oraş german situat la 40 de km de oraşul francez Strasbourg.

Citește și: Cristian Tudor Popescu, după ce s-a aflat că Andreea Esca are coronavirus: 3 întrebări i-aș adresa

Poliţia s-a declarat convinsă că Yves Rausch, puternic înarmat, se află în continuare în pădurea de lângă Oppenau pe care o cunoaşte foarte bine. "Pădurea este pur şi simplu sufrageria lui", a spus Renter.

"Nu ştim ce l-a făcut pe suspect să acţioneze astfel", a precizat la rândul său procurorul Herwig Schoefer.

Cu capul ras şi cu un mic barbişon, bărbatul "are o mare afinitate pentru arme", potrivit procurorului, care îl califică drept "nebun după arme", chiar dacă el nu a făcut niciodată parte, potrivit autorităţilor, din vreun club de tir.

În acest stadiu al anchetei, autorităţile nu au descoperit motivaţii politice pentru gestul său.

Din 2010, lui i s-a interzis portul de arme şi muniţii. Cunoscut de poliţie pentru diverse delicte, el a ispăşit o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, pentru rănirea gravă a unei femei, cu tiruri de arbaletă.

Poliţia a anunţat, de asemenea, că a descoperit imagini de pornografie infantilă în telefonul său portabil atunci când bărbatul era anchetat anul trecut pentru posesie de explozibili.

Alertată de un martor, o patrulă a încercat fără succes să-l aresteze duminică într-o cabană unde a fost văzut. Însă el a reuşit să fugă, dezarmându-i pe cei patru poliţişti sosiţi la faţa locului. El i-a ameninţat "brusc şi într-un mod complet neaşteptat" cu o armă, potrivit poliţiei.

Rareș Bogdan propune o altă perspectivă: Am înnebunit cu toții? Viitorii morți mai pot fi electoratul cuiva?


Un mandat de arestare european a fost emis împotriva lui.

Grădiniţele şi piscinele în aer liber au fost închise cu titlu de precauţie de municipalitatea din Oppenau, care evocă o "situaţie periculoasă".

Plimbările în pădure şi activităţile în aer liber au fost de asemenea interzise, iar survolurile aeriene ale regiunii sunt suspendate.

Anchetatorii cred că fugarul se deplasează pe jos, dar perimetrul de căutare, o pădure deasă, oferă numeroase ascunzători potenţiale.

"Orice persoană care îl întâlneşte pe suspect trebuie să rămână la distanţă. Bărbatul este într-o stare de suferinţă mentală", a avertizat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Oppenau.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.