Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ramona Horvath Trio, două concerte de jazz la Viena

facebook.com
concert

Ramona Horvath Trio susţine în zilele de 14 şi 15 octombrie două concerte de jazz la Viena cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena, informează agerpres.ro

Vineri, 14 octombrie, trio-ul concertează la sediul ICR Viena alături de Elly Wright în cadrul festivalului de jazz din Wieden. Sâmbătă, 15 octombrie, Ramona Horvath Trio concertează la clubul de jazz Porgy&Bess. Cu acest prilej, trio-ul va prezenta în premieră noul album intitulat ''XS Bird'', înregistrat şi produs în Franţa, la casa de discuri Black&Blue. Albumul a fost lansat în toamna anului 2015 şi premiat în anul 2016 în România cu titlul de ''Cel mai bun album de jazz al anului''.

Sebastian Ghiță, ATAC la un ministru tehnocrat: Un apropiat al unor servicii de informații străine


Trio-ul fondat de pianista română Ramona Horvath mai are în componenţa sa doi muzicieni francezi, contrabasistul Nicolas Rageau şi percuţionistul Frédéric Sicart. 

Ramona Horvath, pianistă de formaţie clasică, a absolvit Conservatorul naţional de muzică din Bucureşti. În 2003, se propulsează în universul jazz-ului, ca urmare a întâlnirii cu pianistul de origine română Jancy Kőrössy, emblemă a jazz-ului internaţional. În present Ramona trăieşte la Paris, unde îşi continuă cariera în domeniul jazz-ului.

Ponta: Nişte pigmei, cică-s lideri PSD, mă toarnă la Dragnea/ INTERVIU VIDEO

Nicolas Rageau este unul dintre cei mai buni şi cunoscuţi contrabasişti din Paris, cu o activitate intensă, fiind prezent în festivaluri şi concerte, atât în Franţa cât şi în SUA, la New York, unde a activat vreme de câţiva ani. A colaborat şi a acompaniat diverşi artişti renumiţi precum: Johnny Griffin, Benny Golson, Kenny Wheeler, Lew Tabackin, Peter Bernstein, Paolo Fresu, Alain Jean-Marie, Grant Stewart, Manu Katche, Michel Graillier, Christian Escoude, Sarah Lazarus, Anne Ducros.   

Frédéric Sicart, baterist şi compozitor originar din Nisa, a fost prezent în cele mai importante festivaluri de jazz din Franţa: Jazz ŕ Vienne, Juan les Pins, Jazz ŕ Marciac, Nancy Jazz Pulsation, Monte-Carlo Jazz Festival. Totodată a colaborat cu artişti importanţi precum Giovanni Mirabassi, Richard Galiano. 

Prima ediţie a festivalul de jazz din Wieden a avut loc în anul 2002, bucurându-se de un succes deosebit. Devenind o tradiţie în sectorul 4 din Viena, festivalul este subvenţionat de conducerea primăriei. Între 10 şi 21 octombrie, iubitorilor de jazz le sunt oferite concerte live în acest sector. Festivalul este organizat cu sprijinul artistei Elly Wright, care va concerta alături de artiştii invitaţi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.