Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ramona Ioana Bruynseels, APEL către europarlamentarii români: Faceți tot posibilul să atragem cele 33 miliarde de EURO prin #NextGenerationEU

Facebook
Ramona Ioana Bruynseels

Președintele Restart România, Ramona Ioana Bruynseels, face un apel către europarlamentarii români să facă tot ceea ce depinde de ei pentru a atrage cele 33 miliarde de EURO care ar reveni României prin #NextGenerationEU. Ea susține într-un amplu comentariu pe pagina personală de Facebook că România are nevoie ca de aer de acești bani și cu investindu-i înțelept putem face un salt semnificativ. Ea cere le cere acțiune celor 33 de europarlamentari români atât în Parlamentul European cât și în țară prin influența lor în partidele din care fac parte:

”Încă 33 de milarde de euro de la Uniunea Europeană pot pava foarte sănătos terenul pentru #inovare în România. Dacă europarlamentarii vor cu adevărat să fie implementate aceste fonduri, atunci trebuie să facă mai mult.

Parlamentarii europeni trebuie să fie puntea dintre instituțiile românești și #UE. Dacă până acum s-au mulțumit doar să facă act de prezență în Parlamentul European și mai auzeam de ei doar la alegeri, acum noi le cerem să-și convingă oamenii din partide și din administrațiile locale/centrale să facă tot posibilul să obțină acești bani până la ultimul leuț.

Fondurile europene sunt de la fiecare țară în parte, în funcție de cota de contribuție. Banii europeni sunt bani publici, bani din taxe și impozite, redistribuiți în fiecare țară conform unor programe de finanțare pe care România nu a fost niciodată în stare să le gestioneze super eficient, pentru că la nivel central avem oameni care pun frână. Și o pun de ani de zile.

Un procent mic de angajați în gestionarea fondurilor europene lucrează intens, dar nu fac față. Un alt procent e acolo doar pentru că trebuie să fie acolo și pentru că a fi acolo înseamnă salarii umflate pe muncă puțină spre deloc. Nu este o născocire ceea ce vă spun. Avem mărturiile oamenilor care reprezintă administrațiile performante din România si care au reusit sa atraga fonduri europene. Ei ne arată că se poate, dar ne spun și câte piedici ne pune sistemul birocratic românesc.

Așadar, avem prin #NextGenerationEU 33 de milarde de euro la dispoziție pe care le putem folosi la #digitalizarea instituțiilor românești.

Până acum ni se spunea că nu sunt bani pentru implementarea de sisteme digitale și smart city. Uite-i că sunt! Scuza asta nu o mai aveți, domnilor primari, domnilor miniștri, domnilor secretari de stat și domnilor tăietori de frunze la câini de prin ministere și agenții. Rămâne problema legislației care ține exclusiv de parlamentari ca să o simplifice, astfel încât să nu mai existe piedici birocratice.

Totodată, Guvernul ar trebui să creeze o celulă cu oameni competenți care să gândească un plan complex prin care să se producă interconectarea instituțiilor statului prin digitalizare. ACEST LUCRU ESTE DE PRIORITATE 0. Dacă nu îl facem, în 2027 vom fi tot aici: la dosarul cu șină și la plimbatul de la o instituție la alta, prin oraș.

Așadar, dragi europarlamentari, stați cu gura pe oamenii voștri și convingeți-i să să facă tot posibilul ca să atragem aceste fonduri. În caz contrar, nu mai veniți la noi să vă mai votăm vreodată! Daca nu faceti ceea ce trebuie facut, înseamnă că sunteți inutili și inodori politic, vă luați doar banii din salarii și deplasări ca sa trăiți voi bine, fără a da însă ceva în schimb națiunii care v-a trimis acolo!

Ps: avem și europarlamentari buni, cărora le mulțumesc pentru activitatea și eforturile lor. Dar, din păcate, nu ei reprezintă majoritatea”, a scris Ramona Ioana Bruynseels.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.