Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ramona Ioana Bruynseels, despre înregistrările în care îl critică pe Voiculescu: 'Cine mi-a încălcat dreptul la viață privată va plăti!'

Referitor la publicarea de către site-ul Newsweek a unor înregistrări care i-au fost atribuite, Ramona Ioana Bruynseels, candidatul umanist la Președinția României, a declarat că, în urmă consultării cu avocații, va analiza modalitatea optimă prin care se poate adresa justiției pentru a sancționa publicarea unor "materiale defăimătoare, înregistrate fără acordul său, într-un spațiu privat".

În acest context Ramona Ioana Bruynseels a invocat concret temeiurile legale pentru acțiunea în justiție: „Atât persoana care m-a provocat și m-a înregistrat, cât și site-ul care a publicat acele înregistrări mi-au încălcat grav dreptul la viața privată, consacrat de noul Cod Civil. Menționez că art.71 din Codul civil prevede că nimeni nu poate fi supus vreunor imixtiuni în viaţa intimă, personală sau de familie, nici în domiciliul, reşedinţa sau corespondenţa sa, fără consimţământul său.

Totodată, în art. 74 sunt sancționate „b) interceptarea fără drept a unei convorbiri private, săvârşită prin orice mijloace tehnice, sau utilizarea, în cunoştinţă de cauză, a unei asemenea interceptări; c) captarea ori utilizarea imaginii sau a vocii unei persoane aflate într-un spaţiu privat, fără acordul acesteia.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.