Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ramona Ioana Bruynseels: `Mulțumim Guvernului și Opoziției. Suntem iar oaia neagră`

Facebook
Ramona Ioana Bruynseels

Președintele Restart România, Ramona Ioana Bruynseels, critică dur felul în care Puterea și Opoziția parlamentară au înțeles să se comporte în cazul legislației privind carantinarea și izolarea persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus. Ea susține într-o postare pe pagina sa de Facebook, că România a ajuns iar oaia neagră după ce Guvernul a refuzat orice dezbatere publică asupra legislației, iar Opoziția s-a opus doar de ochii lumii și electoralist:

Vezi și: SCENE NEOBIȘNUITE la dezbaterea pe Legea carantinării: un senator PNL a stat cu sticla cu coniac în mână

”Nu am ieșit până acum cu un punct de vedere asupra legii carantinării.

Ceea ce vreau să subliniez este că dacă guvernul o punea pentru câteva zile în dezbatere publică, nu ne aflam în situația asta.

Dacă celelalte partide s-ar fi mobilizat cu adevărat de la început, așa cum au făcut-o de gura lumii în ultimele zile, la fel, nu am fi fost unde suntem.

Așadar, „mulțumim” Guvernului si Opoziției pentru că ne-au arătat din nou câtă dezordine există în România și câtă lipsă de interes există în general. Și pentru că suntem din nou “oaia neagră”. Trebuie să fie amenințați și înjurați ca să ajungă să pună interesul oamenilor pe primul loc.

Felicit APADOR-CH și toate celelalte asociații, ONG-uri și entități sociale care au contribuit la aducerea legii într-o formă votabilă. Nu ne putem juca cu drepturile noastre. Orice alunecare este periculoasă și poate duce la precedente dictatoriale.

Observațiile acestor asociații se regăsesc acum în textul legii.

De exemplu:

Dispunerea prin decizii individuale, nu colective, carantina/izolarea persoanelor sau bunurilor.

Pentru că este vorba de o privare de libertate, această decizie individuală trebuie reglementată prin lege, nu lăsată la latitudinea unui ordin de ministru.

Precizarea clară cine e partea care trebuie citată, din partea statului, în cazul în care persoana izolată decide să atace măsura la judecător.

Proiectul de lege depus la Camera Deputaților prevede că se dispune izolarea la spital pentru persoanele care prezintă simptome specifice și pentru care se impune internarea obligatorie. S-a luat în considerare completarea legii cu indicarea cazurilor în care internarea este obligatorie.

Necesitatea prevederii în lege care este situația persoanelor carantinate/izolate care au copii și care pot rămâne nesupravegheați.

Putea să fie și mai bine, dar, ca de obicei, ajungem să ne mulțumim cu “RĂUL MAI MIC”.”, susține ea în analiza facută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.