Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ramona Mănescu anunță că România negociază cu Exxon: 'Cred că lucrurile se vor aşeza. Și doamna premier îşi doreşte acelaşi lucru'

The Advocate
exxon mobile

Ministrul de Externe, Ramona Mănescu a declarat, joi seară, că îşi doreşte o clarificare astfel încât partenerii americani de la Exxon să fie convinşi că România este pregătită să lucreze împreună pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră. ”Dorinţa noastră este ca un partener aşa cum este Exxon să rămână şi să lucrăm cât mai mult şi cât mai bine împreună”, a spus Mănescu, potrivit Mediafax.

Citește și: SURSE Klaus Iohannis a bătut palma în secret! Lovitură pentru Dan Barna – Mutarea care scoate din joc USR-PLUS-ul

Ramona Mănescu a declarat că parteneriatul cu Exxon, pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră ”presupune ca şi noi să facem nişte paşi într-o direcţie aşteptată”.

”Dorinţa noastră este ca un partener aşa cum este Exxon să rămână şi să lucrăm cât mai mult şi cât mai bine împreună. Sigur că asta presupune ca şi noi să facem nişte paşi într-o direcţie aşteptată. Până la urmă, cred că lucrurile se vor aşeza, vor intra pe un făgaş normal, şi chiar îmi doresc ca în foarte scurt timp să clarificăm această poziţie. (…) şi doamna premier îşi doreşte acelaşi lucru”, a declarat Ramona Mănescu.

Citește și: Cutremur! Soțul blondei care vrea să-i fure fotoliul lui Klaus Iohannis părăsește o importantă funcție

Ea a precizat că a existat ”un moment de tensiune”, dar partenerii americani ”au numai de câştigat ”.

”Eu mă aştept ca de acum încolo diplomaţia energetică să îşi spună cuvântul şi să îşi dovedească eficienţa, inclusiv în convingerea partenerilor americani că au numai de câştigat dacă merg mai departe alături de noi şi dacă răspund şi acelor cetăţeni români care între noi fie vorba, sunt foarte prietenoşi cu Statele Unite şi deschişi în ceea ce înseamnă SUA”, a mai spus Mănescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.