Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rampa ecologică de la Vălenii de Munte ar putea fi suspendată: Garda de Mediu a dat o amendă de 100.000 de lei

garda de mediu

Garda de Mediu Prahova a aplicat o amendă de 100.000 de lei pentru nereguli depistate la rampa ecologică de la Vălenii de Munte, formulând totodată o propunere de suspendare a activităţii, informează Agerpres.

Potrivit datelor comunicate, miercuri, AGERPRES, de Garda de Mediu Prahova, comisarii au efectuat, în datele de 8 şi 9 februarie, un control la rampa ecologică de la Vălenii de Munte, care aparţine de Compania de Servicii Publice şi Energii Regenerabile Prahova SA, societate a Consiliului Judeţean (CJ) Prahova.

Astfel, s-a constatat nerespectarea condiţiilor din autorizaţia integrată de mediu, revizuită în data de 14 februarie 2020, emisă de APM Prahova, neregulile constatate fiind legate, printre altele, de neprezentarea unui proiect cu privire la mărirea capacităţii de depozitare a deşeurilor sau a unui proiect de închidere depozit în termen de 4 luni de la obţinerea autorizaţiei integrate de mediu revizuită, dar şi de faptul că sistemul de colectare a levigatului nu a fost întreţinut şi exploatat în perfectă stare de funcţionare astfel încât să se asigure evacuarea corespunzătoare a acestuia.

În acest context, Garda de Mediu a aplicat o amendă de 100.000 de lei şi a transmis APM notificare prealabilă cu propunere de suspendare a activităţii.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, a arătat, în şedinţa de miercuri a CJ, că există intenţia de a închide atât Compania de Servicii Publice şi Energii Regenerabile Prahova SA, cât şi rampa ecologică de la Vălenii de Munte, însă procedurile sunt de durată.

Directorul Companiei de Servicii Publice şi Energii Regenerabile Prahova SA, Sorin Văduva, a precizat, în cadrul şedinţei, răspunzând unor întrebări ale consilierilor referitoare la neprezentarea în termen a unui proiect cu privire la mărirea capacităţii de depozitare a deşeurilor sau a unui proiect de închidere a depozitului, că, din cauza situaţiei financiare, nu au putut fi făcute demersuri în acest sens, APM fiind informată asupra acestui aspect.

Totodată, el a arătat că un contract privind realizarea unui proiect de închidere a depozitului ar urma să fie semnat săptămâna viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.