Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport: americanii nu mai cred în propria lor economie, după blocajul guvernamental

MyPanhandle.com
steagul sua

Încrederea americanilor în economie a scăzut în ianuarie la cel mai redus nivel din ultimul an şi jumătate, din cauza blocării activităţii instituţiilor guvernamentale şi a turbulenţelor de pe pieţele financiare, transmite Reuters, informează News.ro.

Citește și: Uniunea Europeană refuză să mai discute o renegociere a acordului pentru Brexit cu premierul britanic Theresa May

Declinul încrederii, raportat marţi de Conference Board, confirmă rezultatul unui aalt sondaj, publicat la începutul acestei luni, care a arătat că încrederea populaţiei a coborât la cel mai scăzut nivel de la alegerea lui Donald Trump ca preşedinte, în urmă cu peste doi ani, rezultate care întăresc aşteptările analiştilor privind o încetinire a activităţilor economice.

”Estimările echipei economice a lui Trump, privind o creştere economică de 3% în acest an, nu au cum să se confirme dacă încrederea nu se va îmbunătăţi un pic”, a spus Chris Rupkey, econo,ist şef la MUFG în New York.

Indicele privind încrederea, calculat de Conference Board, a scăzut cu 6,4 puncte, la 120,2 puncte, cel mai scăzut nivel de după iulie 2017.

Indicele referitor la aşteptările americanilor a coborât la cel mai redus nivel atins după octombrie 2016.

Citește și: 75 de ţări şi patru organizaţii antijihadiste vor purta discuții cu SUA, după retragerea americanilor din Siria

Cel mai lung blocaj al activităţilor guvernamentale din istoria SUA a luat sfârşit vineri, când Trump şi Congresul au convenit finanţarea temporară a guvernului, dar fără fondurile solicitate de preşedinte pentru construcţia zidului de la graniţa dintre Statele Unite şi Mexic.

Potrivit biroului non-partizan pentru buget din Congres, economia a pierdut aproximativ 11 miliarde de dolari din cauza blocajului care a durat cinci săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.