Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport bombă în Ungaria: Viktor Orban s-a folosit de datele vaccinaților pentru a obține mai multe voturi

nbcnews.com
Viktor Orban

Fidesz, partidul de guvernământ al premierului ungar Viktor Orban, a folosit datele cetăţenilor care s-au înscris la vaccinul anti-COVID-19 pentru a-şi răspândi mesajele în campania electorală pentru alegerile din aprilie 2022, potrivit unui raport al Human Rights Watch, citat de Politico.eu, scrie News.ro.

Nu doar datele de la vaccinare au fost folosite pentru a ajuta Fidesz, ci şi datele de la cererile pentru reduceri fiscale şi de la înregistrările de membri ai asociaţiilor. Potrivit raportului, persoanele care şi-au trimis datele personale pe un site web administrat de guvern pentru a se înregistra pentru vaccinul COVID-19 au primit mesaje politice menite să influenţeze alegerile în sprijinul partidului de guvernământ.

Acest lucru încalcă dreptul la viaţă privată şi nu respectă principiul separării între activitatea partidului de guvernământ şi datele guvernamentale, arată Human Rights Watch. Ungaria a fost avertizată în repetate rânduri de către UE să-şi facă ordine în privinţa statului său de drept, reaminteşte Politico.

"Folosirea datelor personale ale oamenilor, colectate pentru ca aceştia să poată avea acces la serviciile publice, pentru a-i bombarda apoi cu mesaje de campanie politică este o trădare a încrederii şi un abuz de putere", a declarat Deborah Brown, cercetător senior în domeniul tehnologiei la Human Rights Watch. "Guvernul ungar ar trebui să înceteze să mai exploateze datele personale pentru campanii politice şi să garanteze condiţii egale în alegeri", a adăugat ea.

Viktor Orban a câştigat un al patrulea mandat consecutiv de prim-ministru la alegerile din aprilie 2022, însă observatorii internaţionali au semnalat că au existat incorectitudini în privinţa condiţiilor în care a avut loc scrutinul.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.