Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RAPORT Economia mondială va depăși pentru prima dată 100.000 de miliarde de dolari anul viitor

economica.net
economia mondiala

Economia mondială va depăși pentru prima dată 100.000 de miliarde de dolari anul viitor, iar China va avea nevoie de ceva mai mult timp decât se credea până când va depăși Statele Unite ca prima economie a lumii, se arată într-un raport publicat duminică și citat de Reuters, potrivit Mediafax.

Compania britanică de consultanță Cebr a prezis că China va deveni prima economie mondială în dolari în 2030, cu doi ani mai târziu decât se preconiza în raportul World Economic League Table de anul trecut.

India pare că va depăși Franța anul viitor și apoi Marea Britanie în 2023 pentru a-și recăpăta locul de a șasea economie mondială, a precizat Cebr.

"Problema importantă pentru anii 2020 este modul în care economiile mondiale fac față inflației, care a ajuns acum la 6,8% în SUA", a declarat vicepreședintele Cebr, Douglas McWilliams. "Sperăm că o ajustare relativ modestă va aduce sub control elementele netransitorii. Dacă nu, atunci lumea va trebui să se pregătească pentru o recesiune în 2023 sau 2024".

Raportul a arătat că Germania este pe cale să depășească Japonia în ceea ce privește producția economică în 2033. Rusia ar putea deveni o economie de Top 10 până în 2036, iar Indonezia pare să fie pe drumul cel bun pentru locul nouă în 2034.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.