Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport incredibil în Marea Britanie: Reţelele de socializare online, utilizate pentru amplificarea impactului atentatelor

twitter facebook

Zeci de conturi 'legate de Rusia' pe reţelele de socializare online au desfăşurat o campanie pentru 'amplificarea' impactului atentatelor comise în 2017 în Marea Britanie, relevă un raport publicat luni de Institutul din Cardiff privind criminalitatea şi securitatea, transmite AFP. ''În urma atentatelor teroriste din 2017, platforme precum Twitter şi Facebook au fost utilizate pentru a răspândi zvonuri, ştiri false şi teorii ale conspiraţiei, în vederea amplificării'' impactului acestor atacuri şi 'apariţiei de divizări' între comunităţi, indică documentul citat, conform Agerpres.

Pentru realizarea studiului, Institutul din Cardiff privind criminalitatea şi securitatea a filtrat milioane de informaţii difuzate pe internet după atentatele de la parlamentul din Londra (22 martie), Manchester (22 mai), London Bridge (3 iunie) şi Finsbury Park (noaptea de 18 spre 19 iunie), soldate cu peste 30 de morţi.

În urma analizării informaţiilor respective s-a ajuns la concluzia că în ultimele nouă luni ''cel puţin 47 de conturi diferite au fost utilizate'', dintre care opt au publicat 475 mesaje care au fost redistribuite de '153.000 de ori'.

O serie de 'conturi false' au vehiculat, între altele, o violentă retorică 'de extremă dreapta' şi 'antimusulmană'. ''Încă un atac terorist musulman. Retrimiteţi în cazul în care consideraţi că islamul trebuie să fie interzis'' - astfel sună un mesaj difuzat după atentatul de la Manchester. În acelaşi raport, Institutul din Cardiff privind criminalitatea şi securitatea le recomandă autorităţilor britanice să găsească măsuri pentru a lupta contra acestui tip de mesaje, subliniind că ele fac jocul organizaţiilor teroriste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.