Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport îngrijorător: Creşterea cazurilor de intimidare subminează libertatea politică în Marea Britanie

alerta

Intimidarea politicienilor şi a altor figuri publice este în creştere în Marea Britanie şi 'reprezintă o ameninţare la adresa democraţiei reprezentative', se arată într-un raport guvernamental publicat miercuri, relatează dpa. Abuzuri rasiste, sexiste, homofobe şi antisemite 'au descurajat persoane să candideze pentru funcţii publice', afirmă Comisia pentru Standarde în Viaţa Publică într-un raport transmis premierului. 'În timp ce intimidarea în viaţa publică nu este o chestiune nouă, amploarea şi intensitatea intimidării afectează în prezent viaţa publică în moduri ce reprezintă o problemă serioasă', se arată în raport, conform Agerpres.

Comisia acuză reţelele de social media că 'reacţionează prea greu în cazuri de intimidare online pentru a-şi proteja utilizatorii'. Nici politicienii 'nu au reuşit să dea dovadă de fermitate pentru a critica comportamentul de intimidare şi pentru a schimba tonul dezbaterii politice', a mai spus sursa citată.

În opinia preşedintelui comisiei, Paul Bew, 'concluziile raportului ar trebui să-i îngrijoreze pe toţi cei cărora le pasă de democraţia noastră'. 'Nu este vorba despre apărarea elitelor de critici justificate sau împiedicarea publicului să-i analizeze pe cei care-i reprezintă: este vorba despre apărarea structurilor fundamentale ale libertăţii politice', a afirmat Paul Bew. 'O proporţie semnificativă din candidaţii la alegerile legislative din 2017 au fost victime ale hărţuirii, abuzurilor sau intimidării', a adăugat el.

Au existat abuzuri persistente, vicioase şi şocante, ameninţări, inclusiv sexuale, şi pagube materiale, a mai spus oficialul britanic. El a adăugat că folosirea platformelor de social media a fost 'cel mai semnificativ factor care a condus la comportamentul pe care îl vedem'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.