Singurul Exit Poll din Romania disponibil online, 06.12.2020 21.00. Au mai rămas 25 ore 15 minute
 
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Raport ÎNGRIJORĂTOR: Minorii de etnie româ continuă să fie discriminați, iar o mare parte din ei se confruntă cu foametea

www.wowbiz.ro/
tigani rromi

Un copil rom din patru suferă de malnutriţie, iar speranţa deviaţă a romilor este cu zece ani mai mică decât a populaţiei în general, arată o anchetă efectuată de către Agenţia Europeană a Drepturilor Fundamentale (FRA) asupra unui număr de 4.500 de romi în Europa Occidentală, relatează AFP, potrivit News.ro.

”Un copil rom din patru trăieşte într-o gospodărie care nu are acces la produse de bază, precum o alimentaţie sănătoasă sau încălzire, sau care are dificultăţi în a-şi plăti chiria. Mulţi se confruntă cu foamea”, conchide în acest raport, prezentat miercuri, Agenţia Europeană a Drepturilor Fundamentale, cu sediul la Viena.

”Speranţa de viaţă a romilor este cu zece ani mai mică decât a populaţiei în general”, arată FRA.

”Acest raport relevă dificultăţile şocante cu care se confruntă romii şi nomazii (gens du voyage) în Europa de azi”, declară directorul FRA, Michael O'Flaherty.

Ancheta a fost realizată pe bază de interviuri, care au avut loc din decembrie 2018 în iulie 2019, cu peste 4.500 de romi în Belgia, Franţa, Irlanda, Olanda, Suedia şi Regatul Unit.

Copiii se confruntă adesea cu ostilitate. Aproape un sfert dintre părinţi afirnă că copiii lor au fost hărţuiţi verbal la şcoală, din cauza identităţii lor.

Alte cercetări realizate de FRA arată că aproape jumătate (45%) dintre cetăţenii Uniunii Europene (UE) s-ar simţi inconfortabil dacă ar avea vecini romi sau nomazi. Această proporţie este şi mai mare în Franţa (52%).

În vederea unei îmbunătăţiri a situaţiei, FRA îndeamnă statele membre UE ”să permită nomazilor să-şi continue modul de viaţă furnizându-le suficiente locuri de primire care să ofere o cazare decentă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.