Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport: O treime dintre angajaţii din industria hi-tech din Israel sunt femei

Israel flag

O treime dintre angajaţii din industria hi-tech din Israel sunt femei, potrivit unui raport anual publicat de Autoritatea pentru Inovare din Israel cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, relatează Xinhua.

Potrivit raportului, doar 22,6% dintre directorii executivi din industria hi-tech din Israel sunt femei şi 9,4% dintre directorii executivi care au fondat companii startup în Israel între 2010 şi 2021 au fost femei.

În plus, femeile reprezintă 16,5% dintre partenerii celor mai mari şi mai active companii cu capital de risc din Israel, potrivit sursei citate.

Potrivit raportului, femeile reprezintă 23% dintre persoanele care servesc în funcţii privind securitatea cibernetică şi de dezvoltare în serviciul militar obligatoriu, potrivit Agerpres.ro.

În document sunt enumerate o serie de recomandări pentru a creşte egalitatea de gen în sectorul hi-tech din Israel. Acestea includ instituirea de reglementări pentru a facilita integrarea femeilor pe piaţa forţei de muncă şi măsuri pentru creşterea numărului femeilor care servesc în domeniile tehnologice critice în cadrul armatei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.