Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport ONU: Coreea de Nord a furat mai multe criptografii în 2022 decât în ​​oricare alt an

fortune.com
crypto criptomonede

Un raport confidențial al Națiunilor Unite a dezvăluit că hackerii din Coreea de Nord au furat mai multe cripto-active în 2022 decât în ​​oricare alt an.

Raportul ONU a fost prezentat săptămâna trecută unui comitet de sancțiuni al Coreei de Nord format din 15 membri, conform cointelegraph.com.

A descoperit că hackerii legați de Coreea de Nord erau responsabili pentru furtul din criptoactive cu o valoare între 630 de milioane de dolari și peste 1 miliard de dolari anul trecut, după ce au vizat rețelele companiilor străine din domeniul aerospațial și de apărare.

Raportul ONU a remarcat, de asemenea, că atacurile cibernetice au fost mai sofisticate decât în ​​anii precedenți, ceea ce a făcut ca urmărirea fondurilor furate să fie mai dificilă ca niciodată.

„[Coreea de Nord] a folosit tehnici cibernetice din ce în ce mai sofisticate atât pentru a obține acces la rețelele digitale implicate în finanțarea cibernetică, cât și pentru a fura informații de potențial valoare, inclusiv pentru programele sale de arme”, a spus observatorii independenți ai sancțiunilor în raportul său către Comitetul Consiliului de Securitate al ONU. .

Săptămâna trecută, un raport din 1 februarie de la firma de analiză blockchain Chainalysis a ajuns la o concluzie similară, legând hackerii nord-coreeni de cripto-hacking în valoare de cel puțin 1,7 miliarde de dolari în 2022, făcându-l cel mai rău an pentru hacking criptografic.

Coreea de Nord a negat frecvent acuzațiile de a fi responsabilă pentru atacuri cibernetice, dar noul raport al ONU a susținut că biroul principal de informații al Coreei de Nord, Biroul General de Recunoaștere, folosește mai multe grupuri precum Kimsuky, Lazarus Group și Andariel special pentru atacuri cibernetice.

„Acești actori au continuat să vizeze în mod ilicit victimele pentru a genera venituri și pentru a solicita informații de valoare pentru RPDC, inclusiv programele sale de arme”, se arată în raportul ONU.

Înaintat săptămâna trecută în fața comitetului de sancțiuni pentru Coreea de Nord al consiliului format din 15 membri, raportul complet urmează să fie publicat public la sfârșitul acestei luni sau la începutul lunii martie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.