Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RAPORT: Românii sunt din ce în ce mai interesaţi de hainele second-hand şi vintage de la branduri de lux

https://abcfashion.ro/
haine lux brand

RAPORT: Românii sunt din ce în ce mai interesaţi de hainele second-hand şi vintage de la branduri de lux

Românii optează tot mai des să achiziţioneze îmbrăcăminte second-hand sau haine de tip vintage, inclusiv branduri de lux precum Dolce Gabbana, Burberry, Gucci sau Dior, arată un raport publicat, luni, de o platformă de anunţuri online, informează Agerpres.

Conform datelor OLX, prin achiziţionarea îmbrăcăminţii preloved de lux, consumatorii conştientizează efectul pozitiv pe care îl au asupra mediului şi rolul activ în reducerea fenomenului fast-fashion.

Astfel, comerţul de produse second hand, în cadrul platformei, a permis reducerea emisiilor de carbon cu 1,7 milioane de tone şi, în acelaşi timp, economisirea a 18 milioane de metri cubi de apă şi a 209.000 de tone de materiale textile.

Utilizatorii preferă produsele din cadrul categoriei Modă & Frumuseţe, cu articole ale brandurilor de lux: Dolce Gabbana, Burberry, Gucci, Dior, Chanel sau Michael Kors. Adiţional, următoarele cele mai căutate categorii sunt: Casă şi Grădină, Electronice şi Electrocasnice.

Pe de altă parte, românii s-au implicat şi în activităţi de casă, iar alegerea obiectelor de grădină potrivite le-a permis să se bucure de activităţi, precum: grătarul, petrecerile în curte, picnicurile sau doar relaxarea în aer liber.

De asemenea, utilizatorii platformei OLX sunt interesanţi de gadgeturi performante, iar cele mai populare căutări pentru această categorie sunt pentru: tabletă, Iphone 14 Pro Max, frigider, boxe, laptop, boombox, JBL.

Estimările reprezentanţilor platformei online relevă faptul că, în medie, un părinte român comandă pe OLX de 25 de ori pe an, acesta economisind echivalentul unei luni de alocaţie.

OLX România, parte a OLX Group, este liderul pieţei locale de anunţuri generaliste, cu peste 6 milioane de anunţuri active şi o medie lunară ce trece de 15 milioane de vizitatori, potrivit SATI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.