Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport SUA privind traficul de ființe umane: Pe ce loc se află Republica Moldova

basilica.ro
oameni multime spania

Republica Moldova își păstrează poziția TIER 2 în Raportul anual privind traficul de ființe umane, ediția 2021 (Trafficking in Persons Report/TIP), prezentat de către Departamentul de Stat al SUA.

Republica Moldova se află în rând cu alte state, precum Germania, Italia, Danemarca, Norvegia, Israel etc. și cu o treaptă mai sus decât România, Irlanda sau Azerbaidjan, transmite Știri.md cu referire la ziarulnațional.md.

Potrivit concluziilor expuse în raport, autoritățile Republicii Moldova au depus eforturi consistente pentru atingerea standardelor în combaterea definitivă a traficului de persoane, informează Stiri.md.

Raportul anual privind traficul de ființe umane elaborat de SUA evaluează măsurile întreprinse de 190 de state, printre care și Republica Moldova, în prevenirea și combaterea unuia din cele mai periculoase fenomene infracționale transfrontaliere, numit și sclavia modernă, care se manifestă în diferite forme în unele cazuri deosebit de cumplite, cum ar fi exploatarea sexuală a femeilor și copiilor, traficul de organe și materiale privind abuzul sexual asupra copiilor (pornografie infantilă).

Totuși, autoritățile americane recomandă structurilor responsabile din Republica Moldova ca urmărirea penală și condamnarea traficanților să includă și implicarea oficialilor în astfel de cazuri, să întreprindă măsuri de combatere a corupției în sectorul judiciar și în cadrul organelor de aplicare a legii, inclusiv luarea de măsuri pentru a proteja anchetatorii și procurorii de la influența externă și corupția internă, să se asigure că victimele traficului, inclusiv copiii, nu sunt penalizate în mod necorespunzător pentru faptele ilegale pe care traficanții le-au obligat să comită.

De asemenea, organele de drept sunt îndemnate să identifice victimele traficului de persoane, în special copiii, inclusiv prin examinarea indicatorilor de trafic în rândul populațiilor vulnerabile și al cetățenilor care se întorc în Republica Moldova și să le acorde asistența necesară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.