Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raportul care dă FIORI: De 10 ani, Rusia duce RĂZBOIUL INVIZIBIL cu Occidentul

putin

Rusia este angajată în mod agresiv într-un război informaţional împotriva Occidentului de peste un deceniu, se arată într-un raport declasificat al Comitetului pentru serviciile de informaţii al Camerei Reprezentanţilor privind presupusul amestec al Moscovei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, relatează Reuters.

Raportul Comitetului, publicat vineri, după ce majoritatea republicană din Camera Reprezentanţilor a votat pentru finalizarea anchetei, nu a găsit nicio dovadă a vreunei complicităţi între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din SUA, scrie agerpres.ro.

Citește și: Dan Negru vorbește despre salariul său: “Nici Esca, nici Cabral și nici Raduleasca nu câștigă atât!”

Minoritatea democrată a denunţat concluzia raportului. "De-a lungul anchetei, Comitetul republicanilor a ales să nu investigheze în mod serios - sau chiar să nu vadă, deşi erau evidente - dovezi ale complicităţii", a declarat reprezentantul democrat Adam Schiff.

Totodată, raportul critică FBI pentru că nu a notificat în mod "adecvat" victimele atacurilor cibernetice ruse, între care şi Comitetul Naţional Democrat. De asemenea, în document este criticată campania lui Trump pentru colaborarea cu WikiLeaks, care a publicat documente despre care se crede că ar fi fost obţinute de Rusia prin atacuri cibernetice.

Citește și: Lovitură pentru Guvernul Dăncilă! Ce s-a întâmplat cu încasările din impozitul pe profit

"De asemenea, Comitetul consideră comunicarea periodică între campania lui Trump şi WikiLeaks - o organizaţie străină ostilă - total inacceptabilă şi în contradicţie cu interesele de securitate naţională ale SUA", se arată în raport.

Rusia neagă acuzaţiile formulate de agenţiile de informaţii ale SUA privind amestecul său în alegerile prezidenţiale americane, în timp ce Donald Trump respinge ferm că ar fi existat vreo colaborare între echipa sa de campanie şi Moscova. Investigaţii efectuate de procurorul special Robert Mueller şi de alte comitete din Congresul SUA în legătură cu acest subiect sunt încă în desfăşurare.

Citește și: Circul politic crește iarăși EURO! Cu cât a crescut și dolarul american .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.