Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raportul cu privire la cazurile de pedofilie din Biserica Catolică din Franța - Papa Francisc face apel la prudență

vaticannews
papa francisc

Papa Francisc a făcut apel la prudenţă, luni, în "interpretarea" raportului privind agresiunile sexuale comise în cadrul Bisericii Catolice din Franţa, argumentând că o "situaţie istorică" trebuie analizată în contextul vremii, relatează AFP.

"Când faci un astfel de studiu, trebuie să fii atent la modul în care îl interpretezi", le-a declarat suveranul pontif jurnaliştilor aflaţi la bordul avionului care îi ducea la Vatican după o vizită la Atena.

"Abuzurile, petrecute acum 100 de ani, acum 70 de ani, au fost o brutalitate. Însă, modul în care au fost trăite nu este la fel ca cel de astăzi", a continuat papa Francisc.

"De exemplu, în cazurile de abuz comis în biserică, atitudinea a fost de a ascunde situaţia. O atitudine care, din păcate, există şi astăzi într-un număr mare de familii", a adăugat el, precizând că o "situaţie istorică trebuie interpretată cu hermeneutica vremii, nu cu a noastră".

Întrebat despre raportul Comisiei Independente privind agresiunile sexuale din cadrul Bisericii Catolice (CIASE) din Franţa, papa Francisc a răspuns: "Nu am citit raportul şi nu am auzit comentarii ale episcopilor francezi".

Aceştia din urmă "vor sosi luna aceasta şi le voi cere să îmi explice ce este nou", a adăugat el.

Mai mulţi dintre cei 22 de membri ai comisiei CIASE urmau să fie primiţi pe 9 decembrie la Vatican, însă întâlnirea cu papa a fost amânată din cauza agendei acestuia.

La începutul lunii octombrie, papa Francisc îşi exprimase "ruşinea" după dezvăluirile şocante ale comisiei CIASE, care a afirmat că 330.000 de minori au fost victime ale violenţelor sexuale comise după 1950 în cadrul Bisericii Catolice franceze, autorii abuzurilor fiind clerici, religioşi sau alte persoane cu legături cu Biserica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.