Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raportul privind clima: Emmanuel Macron a îndemnat la încheierea unui acord care să se ridice 'la înălţimea urgenţei'

www.gettyimages.com
macron boris johnson

Preşedintele francez Emmanuel Macron a îndemnat luni la încheierea unui acord care să se ridice "la înălţimea urgenţei" la Conferinţa ONU privind schimbările climatice (COP26) ce va avea loc în noiembrie la Glasgow, după raportul în care experţii ONU avertizează că încălzirea globală se accelerează îngrijorător, relatează AFP.

"Raportul IPCC (Grupul interguvernamental de experţi privind schimbările climatice, Intergovernmental Panel on Climate Change) este ferm, din nou. Vremea indignării a trecut. Acordul de la Paris, neutralitatea carbonului, legislaţia privind clima... Franţa va rămâne alături de cei care acţionează", a asigurat preşedintele francez într-un mesaj pe Twitter.

Cu efecte mai severe şi într-un ritm mai accelerat, încălzirea globală ar putea atinge pragul de +1,5 grade Celsius în jurul anului 2030, cu zece ani mai devreme decât estimările, ameninţând cu noi dezastre ''fără precedent'' omenirea lovită deja de valuri de caniculă şi inundaţii, a avertizat raportul de evaluare al IPCC, primul după şapte ani, adoptat vineri de 195 de ţări, scrie Agerpres.ro.

"Ştim ce trebuie făcut pentru a limita încălzirea globală - cărbunele trebuie să devină istorie şi trebuie trecut la surse de energie curate, să protejăm natura şi să oferim finanţare ţărilor din prima linie" de luptă împotriva schimbărilor climatice, a spus la rândul său premierul britanic Boris Johnson, citat de Reuters.

"Plătim cu vieţile noastre pentru (emisiile de) carbon ale altora. În curând vom lua măsuri pentru a începe să reglementăm această nedreptate, pe care pur şi simplu nu o mai putem accepta", a reacţionat Mohamed Nasheed, fost preşedinte al Maldivelor şi ambasador al celor 48 de ţări din Forumul statelor vulnerabile în faţa schimbărilor climatice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.