Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rapperul Drake, locul I în Billboard 200 - Guns N’ Roses au dat lovitura cu noul albun

Virgin Radio
Drake

„Scorpion” al lui Drake, în fruntea Billboard 200. Guns N’ Roses a revenit în top 10 cu albumul de debut

„Scorpion” este al optulea album consecutiv al artistului canadian Drake care ajunge în fruntea Billboard 200, unde noile materiale de studio Florence + The Machine şi Gorillaz au debutat în top 10, iar trupa Guns N’ Roses a revenit cu albumul de debut care a fost relansat în urmă cu o lună.

Lansat pe 29 iunie, „Scorpion” al lui Drake a stabilit mai multe recorduri. El a fost vândut în 732.000 de unităţi în săptămâna încheiată pe 5 iulie, potrivit Nielsen Music.

Este cel mai bine vândut album din primele şapte luni ale acestui an, iar prima săptămână a reprezentat şi cea mai profitabilă pentru un disc din punct de vedere al streaming-ului.

Albumul, care cuprinde 25 de piese, a generat şi cele mai multe streaming-uri audio on-demand: 745,9 milioane în decurs de o săptămână. Astfel, el a detronat „beerbongs & bentleys” al lui Post Malone, care înregistrase 431,3 milioane în luna mai.

„Scorpion” este şi primul album care depăşeşte pragul de 1 miliard de streaming-uri într-o săptămână pentru cântecele incluse

Pe locul al doilea în actualul top Billboard 200 a debutat „High as Hope”, semnat de Florence + The Machine, cu 84.000 de unităţi vândute. Acesta este al treilea album al britanicilor care ajunge în top 10, după „How Big How Blue How Beautiful”, care a ocupat primul loc în 2015, şi „Ceremonials”, clasat pe locul al şaselea, în 2011.

„beerbongs & bentleys” al lui Post Malone s-a menţinut pe locul al treilea, cu 72.000 de unităţi vândute, iar locul al patrulea a fost ocupat de noul album Gorillaz, „The Now Now”.

Acesta este al cincilea album al grupului Gorillaz care ajunge în top 10. Cel mai recent, în 2017, „Humanz” a debutat pe locul secund. „The Now Now” a fost vândut în 63.000 de unităţi.

„?” al rapperului XXXTentacion a coborât un loc, până pe cinci, cu 62.000 de unităţi vândute. „Invasion of Privacy” al lui Cardi B a urcat două locuri, până pe şase, cu 47.000 de unităţi vândute, în timp ce „Goodbye & Good Riddance” al lui Juice WRLD a staţionat pe poziţia a şaptea, cu 39.000 de unităţi vândute.

„Everything is Love”, semnat The Carters (Beyonce şi Jay-Z), a coborât patru locuri, până pe opt, cu 37.000 de unităţi vândute.

Fostul număr 1 din clasamentul american al albumelor, „Pray for the Wicked” al grupului Panic! at the Disco, a coborât opt locuri, după ce în a doua săptămână de la debut a fost vândut în 35.000 de unităţi.

Pe locul al zecelea în clasament s-a clasat „Appetite for Destruction”, albumul de debut al trupei americane rock Guns N’ Roses. Lansat în 1987, el a revenit în top după ce o versiune extinsă şi remasterizată a lui a fost lansată pe 29 iunie.

În săptămâna încheiată pe 5 iulie, albumul a fost vândut în 33.000 de unităţi.

„Appetite for Destruction” a debutat în Billboard 200 în august 1987, pe locul 182, şi a ajuns în fruntea clasamentului după aproximativ un an. Discul a petrecut cinci săptămâni, neconsecutiv, pe prima poziţie. Ultima dată când s-a aflat în top 10 a fost în 1989, pe locul al optulea.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multi-metric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de descărcări sunt egale cu un album).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.