Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE / Rareș Bogdan, audiat la DNA: e martor în dosarul ROMARM

Radu Pop
captura Prima News
Rares Bogdan

UPDATE - 6 aprilie, ora 14.08:

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat joi, că nu am fost la DNA, astăzi, ci a fost la şedinţa PNL. El a precizat că în dosarul Romarm, cel cu achiziţiile de măşti a fost întrebat şi a răspuns extrem de direct că nu are nicio legătură cu numirea lui Gabriel Ţuţu.

”În urmă cu o săptămână, eram împreună cu premierul României, preşedintele PNL, cu secretarul general, ministrul de Interne, cu vicepreşedinţii Iulian Dumitrescu şi Dan Motreanu şi în momentul în care s-a terminat şedinţa (..) am constatat că sunt arestat. Deci, eram arestat la o anumită televiziune”, a spus europarlamentarul.

El a precizat că de atunci au apărut în spaţiul public stenograme. ”Singura mea problema cu stenogramele, am văzut 398 de pagini, am înţeles că de la avocatul unuia dintre inculpaţi, o să vă relatez discuţia pe care am avut-o cu soţia mea, în dimineaţa în care au apărut stenogramele. Am sunat-o, i-am spus că au apărut nişte stenograme în care unii domni vorbesc, cum în oraşul lui Bucur se vorbeşte de o sută de ani, şi al domnului Iancu, despre cât de prieteni sunt sau cât de mulţi oameni puternici ai zilei cunosc, din politică sau din administraţie, şi m-a întrebat: Ai vreo emoţie? Ai făcut? Zic: Nu. Zice: Eu am o singură problemă, în respectivele stenograme, nu am să le citesc, dar spune-mi te rog frumos dacă undeva apare vreo referire la vreo relaţie a ta cu vreo femeie. Nu, că te iubesc doar pe tine. Ok, atunci mergi înainte, te susţin. Deci asta a fost singura mea emoţie legată de stenograme”, a afirmat eurodeputatul PNL.

Europarlamentarul a precizat că legat de dosarul cu Otopeniul, ”nu are nicio legătură decât că zboară de pe Aeroportul Otopeni”.

”Mă bucur că DNA a procedat foarte transparent şi ieri a venit cu un comunicat, e o chestiune care o plasează în zona transparenţei (..) şi a vorbit despre faptul că nu se pune problema ridicării de imunităţi şi cel puţin persoanele vehiculate în spaţiul public, la leadership-ul a două partide, cele mai mari din România, nu există deocamdată niciun fel de suspiciune şi nu au nicio calitate în acest dosar”, a mai spus Rareş Bogdan. ”Legat de celălalt subiect, nu, nu am fost astăzi la DNA, am fost astăzi aici. În schimb, în dosarul Romarm, cel cu achiziţiile de măşti, respectiv cu numirea unor persoane în conducerea unor companii am fost întrebat, am răspuns extrem de direct, extrem de sincer şi cred că undeva la câteva fraze. Nu am nicio legătură cu numirea domnului Gabriel Ţuţu, eu am crezut că e o poreclă, nu l-am cunoscut personal, nu am avut nicio legătură cu numirea dânsului în vreo funcţie la nivelul Ministerului Economiei. Nu am ştiut că îl cheamă aşa. În schimb, am atras atenţia că începând din noiembrie 2019, pe telefonul meu şi a foarte multor colegi din PNL am primit probabil zeci, sute, mii de CV-uri, unele în mână la partid, altele în deplasare în teritoriu (..) dar asta nu înseamnă că respectivele CV-uri..eu nu m-am implicat în numiri, pentru că m-am ocupat mai mult de partea externă”, a spus Rareş Bogdan, relatează News.ro.

UPDATE - 6 aprilie, ora 12.18: Rareș Bogdan reacționează la zvonurile că a fost audiat la DNA

Detalii aici.

Știrea inițială: Rareș Bogdan este audiat la DNA în calitate de martor în dosarul ROMARM, transmit sursele noastre.

În acest dosar a mai fost audiat și fostul premier Ludovic Orban, dar și Virgil Popescu.

Amintim că la începutul lunii și Virgil Popescu a fost audiat în acest dosar în care sunt cercetaţi fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal - Victor Piţurcă, fiul acestuia - Alexandru Piţurcă şi directorul general al Companiei Naţionale Romarm SA, Gabriel Ţuţu, în legătură cu achiziţii de măşti de protecţie neconforme pentru Ministerul Apărării.

Ce spune DNA

Pe fondul pandemiei generate de Covid, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, Gabriel Țuțu ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de Pițurcă, două contracte de achiziție publică în condiții dezavantajoase pentru compania de stat, spun procurorii DNA.

Contractele vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție.

Prin demersurile lui Țuțu, Romarm ar fi fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei (1.729.516 milioane de euro), reprezentând contravaloarea utilajelor menționate mai sus, valoarea materiei prime și ulterior contravaloarea unor piese și servicii conexe în afara contractului.

De asemenea, în perioada 19 martie - 10 aprilie 202, Țuțu a cerut societăților implicate în achiziții introducerea în circuitul comercial de livrare de măști neconforme către MApN a unui prieten care nu avea nicio activitate comercială în domeniu și efectuarea către el a unor plăți în valoare de 40% din cota de profit sub aparența unui contract de consultanță.

În schimbul acestor „servicii” Țuțu a dat asigurări că are influență asupra funcționarilor din cadrul MApN și că îi va determina să încredințeze direct, fără proceduri publice contractele de furnizare dar și să garanteze recepția produselor.

De asemenea, printr-un intermediar, Țuțu ar fi primit, la rându-i suma de 50.000 lei.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.