Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareş Bogdan clarifică situația, după criticile lui Vosganian: 'Nu am spus niciodată că Ludovic Orban va demisiona'

Inquam Photos / Octav Ganea
Iohannis Rares Bogdan Turcan

După ce Varujan Vosganian, liderul deputaţilor ALDE, s-a arătat revoltat de anunţul că Ludovic Orban ar urma să demisioneze în februarie, pentru a forţa alegeri anticipate, Rareş Bogdan nu mai recunoaşte cele spuse în cadrul unei emisiuni.

"Am primit la postarea de acum o oră un mesaj de la Rareș Bogdan pe care socotesc corect să-l adaug. Iată ce îmi transmite Rareș Bogdan: „Nu am spus niciodată că Ludovic Orban va demisiona. În timpul intervenției mele telefonice, cineva din studio a spus asta. Eu am spus că Orban va uza de toate prerogativele constituionale pentru a încerca declanșarea alegerilor anticipate, după negocieri politice cu toate forțele politice care susțin actualul Guvern”. I-am transmis lui Rareș Bogdan că această abordare mi se pare mai corectă și că era bine ca rectificarea să fi fost făcută imediat", scrie Varujan Vosganian pe Facebook.

Rareș Bogdan, a anunțat, luni, că PNL poartă negocieri cu partidele parlamentare pentru declanșarea alegerilor anticipate, fiind nevoie de încă 24 de voturi pentru a susține un astfel de demers. Europarlamentarul a afirmat că anticipatele vor avea loc până în aprilie 2020.

"Noi vom folosi toate mijloacele constituționale pentru a genera alegeri anticipate. Este obligația noastră. Este o cerință a alegătorilor noștri. Acest demers este susținut de USR, UDMR și PMP. Ne așteptăm ca cei care au sprijinit investirea Guvernului Orban, din 23 de parlamentari ALDE, să susțină demersul nostru. (...) Este normal să ne dorim o majoritate formată din două sau trei forțe politice, din care vioara întâi să fie PNL și un Guvern condus de Ludovic Orban. Veți vedea că avem toți pașii pregătiți, lunile februarie, martie vor fi extrem de interesante. Cel târziu în aprilie vom avea alegeri anticipate", a declarat Rareș Bogdan la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.