Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan, după anunțul lui Ciucă privind dubla cetățenie pentru românii din Spania: 'Este primul premier al României care face pași decisivi!'

digi24.ro
rares bogdan

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, salută anunțul premierului Nicolae Ciucă privind dubla cetățenie pentru românii care locuiesc în Spania. „Ne apropiem de un rezultat așteptat de atât de mulți ani”, a transmis Rareș Bogdan.

  • Context: Premierul Nicolae Ciucă a declarat că românii merită să primească statut de dublă cetăţenie. Despre orizontul de timp pentru a se implementa acest deziderant, premierul a arătat că noţiunea de timp nu va fi una foarte îndepărtată şi în momentul în care ministerele de linie trec la lucru, vor găsi procedura pentru a ajunge la o înţelegere într-un timp cât mai scurt.

„Wow, ce veste!!! Victorie pentru românii din Spania, pentru toată diaspora! S-a constituit un grup de lucru pentru rezolvarea unei probleme dureroase, și anume ca românii să nu fie obligați să renunțe la cetățenia română pentru a o obține pe cea spaniolă. Este primul rezultat concret al primei ședințe comune de guvern România - Spania. Spania mai are acord doar cu Franța pentru recunoașterea dublei cetățenii. Mai subliniez că Spania susține necondiționat aderarea României la Spațiul Schengen.

Este primul premier al României care face pași decisivi pentru rezolvarea unei probleme cu care frații noștri din Spania luptă de 15 ani! Vreau să-l felicit pe ambasadorul nostru, George Bologan, care a pus multă inimă și a fost extrem de constructiv. Am analizat problema de multe ori, am căutat soluții, am investit sufletește și iată, ne apropiem de un rezultat așteptat de atât de mulți ani! A fost un proiect drag sufletului meu și satisfacția este enormă", a transmis Rareș Bogdan, pe pagina sa de Facebook.

Anunțul lui Nicolae Ciucă

”Mulţumesc domnului preşedinte al guvernului şi cabinetului, celor doi miniştri de externe care au trudit la ajungerea la acest acord, astfel încât să putem să începem negocierile tehnice pentru identificarea paşilor următori, astfel încât românii care trăiesc în Spania să folosească dubla cetăţenie”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Şeful Executivului a muţumit românilor pentru modul în care s-au integrat, pentru modul în care s-au comportat şi s-au integrat, şi pentru că fac cinste României.

”Suntem la a doua, chiar a treia generaţie în Spania. Este o dovadă a faptului că au reuşit să se integreze, o dovadă a faptului că încă nu şi-au pierdut identitatea românească şi merită să primească acest statut de dublă cetăţenie. (...) Noţiunea de timp nu va fi una foarte îndepărtată. În momentul în care ministerele de linie trec la lucru, vor găsi procedura pentru a ajunge la o înţelegere într-un timp cît mai scurt”, a arătat premierul Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.