Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan explică refuzul lui Iohannis de a participa la dezbatere: este o situație ca în Franța, în 2002

Inquam Photos / Octav Ganea
Rares Bogdan

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, susține că România se află în situația din Franța, din 1992, atunci când Jaques Chirac a refuzat o dezbatere cu Marine le Pen, pentru a nu îi valida discursul. Rareș Bogdan susține că Iohannis nu vrea să o valideze deloc pe Viorica Dăncilă, iar studiile sociologice realizate de PNL arată un grad de acceptare de 70% din partea susținătorilor de dreapta.

Citește și: Dan Barna lansează NUCLEARA: sugerează faptul că Iohannis a comandat ancheta Rise Project

”Credeți că democrația franceză a involuat în momentul în care Jaques Chirac a refuzat o dezbatere cu Marine le Pen, în 2002? Atunci, candidatul Chirac împreună cu staff-ul domniei sale au decis că o dezbatere electorală nu ar face decât să valideze discursul, retorica lui Marine le Pen. Respectiva decizie a fost salutată de întreaga societate franceză, care ulterior i-a oferit 82% din voturi. Domnul Klaus Iohannis nu dorește să legitimeze sub nicio formă acțiunile Vioricăi Dăncilă, ale lui Mitralieră, ale lui Tudorl Toader sau Florin Iordache. Știm cu toții ceea ce a făcut PSD în acești ultimi 3 ani, iar participarea la o dezbatere cu PSD ar însemna o validare a acestora (...) În focus grupurile făcute, ieri, pe tot parcusul zilei, atât de susținători Klaus Iohannis, dar și pe susținători Dan Barna sau Theodor Paleologu, dar și pe susținători ai candidatului de stânga, gradul de acceptare al acestei decizii este de 70%. Am comandat și un sondaj, așteptăm și rezultatele acestuia, dar gradul de acceptare este mare. (...) E ca și cum i-ai fi cerut țarului Rusiei să stea de vorbă cu Lenin și cu Troțki.

Să nu uităm că în zona dreptei au existat 3 opțiuni: Klaus Iohannis, Dan Barna și Theodor Paleologu. Votanții domnului Dan Barna și cei ai domnului Paleologu se simt reprezentați și îl vor susține pe Klaus Iohannis în turul II.(...) Începând de vineri vom avea mitinguri, întâlniri în piețe, pe stradă cu oamenii”, a spus Rareș Bogdan, la Digi 24.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.