Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan îi pune la punct pe băieții deștepți din energie: 'Sunt aceleaşi companii care au greşit pentru un milion de clienţi facturi finale'

Facebook
Rareș Bogdan

Prim-vicepreşedintele PNL, eurodeputatul Rareş Bogdan, dă replica distribuitorilor din domeniul energiei care au reclamat că nu au primit sumele aferente plafonării preţurilor la energie şi care au cerut Guveernului să sprijine deblocarea urgentă a procesului de decontare, informează NEWS.RO. Bogdan le aminteşte acestor companii că au greşit facturi pentru un milion de clienţi, că în România au profituri mult mai mari decât în alte state europene şi că la efortul în perioade dificile nu trebuie să participe doar statul sau cetăţenii, ci şi firmele.

"Capitalismul înseamnă profit. Dar în acelaşi timp, dacă ne place atât de mult să fim europeni şi să ne comparăm cu Franţa, Austria, Germania, sau Marea Britanie, sau Spania, eu cred că trebuie să ne uităm şi la profituri.

Aceste companii care astăzi vin şi ne spun că încă nu au primit sau încă nu s-au făcut compensările, că încă nu au primit banii decât parţial sau unele încă nu au primit, sunt aceleaşi care au greşit pentru un milion de clienţi facturi finale, sunt aceleaşi care nu au aplicat aceste reduceri şi sunt acelea care au avut profituri mai mari decât orice ţară europeană, nu de 8-12% cât e în servicii în Germania, sau în Austria sau în Franţa, ci au avut profituri de 70%.

Cred că e extrem de important să ne uităm foarte serios la... când participi la un efort comun, într-o situaţie de criză, nu participă doar statul, nu participă doar cetăţeanul, clientul final, ci participă şi companiile, indiferent că sunt companii private româneşti sau sunt companii străine”, a comentat Rareş Bogdan, vineri, la Digi 24, reacţia distribuitorilor de energie care au reclamat că nu au primit contravaloarea compensărilor stabilite prin lege.

El a ţinut să sublinieze că România nu are impozite mari pentru companii, ci doar pe muncă.

"România nu are impozite mari, are impozite mari doar pe salarii. În rest, impozitarea în România, de la nivel de dividende până la nivel... nu este mare. Faptul că nu ne-am prea uitat, ani în şir, la modalitatea în care anumite companii au avut cifre de afaceri uriaşe cu profituri care au ieşit foarte mult, poate ar fi cazul ca din când în când să ne uităm şi la asta. Nu sună a ameninţare, sună a normalitate”, a adăugat Rareş Bogdan.

Asociaţia Furnizorilor de Energie din România (AFEER) solicită Guvernului să sprijine deblocarea urgentă a procesului de decontare şi plată a sumelor aferente plafonării preţurilor la energie datorate furnizorilor de energie. Laurenţiu Urluescu, preşedintele asociaţiei, se aşteaptă ca în viitorul apropiat o serie de furnizori să îşi înceteze activitatea.

"Asociaţia Furnizorilor de Energie din România – AFEER se adresează Guvernului României, prim-ministrul Nicolae Ciucă, cu rugămintea expresă de a sprijini deblocarea urgentă a procesului de decontare şi plată a sumelor aferente plafonării preţurilor la energie datorate furnizorilor de energie. Într-o scrisoare transmisă domnului prim-ministru Nicolae Ciucă, ministrului Energiei, domnul Virgil Popescu, şi preşedintelui ANRE, domnul Dumitru Chiriţă, membrii Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România – AFEER îşi exprimă îngrijorarea profundă privind viitorul furnizorilor de energie electrică şi gaze naturale, într-un demers ce se constituie într-un apel de maximă urgenţă, susţinut de membrii asociaţiei, care reclamă mari probleme de ordin financiar”, a transmis, marţi, AFEER.

Potrivit asociaţiei, după 7 luni de la intrarea în vigoare a prevederilor privind compensarea, exceptarea şi plafonarea preţurilor la energie (electrică şi gaze naturale), unele dintre instituţiile statului român continuă să nu respecte legislaţia, ceea ce afectează extrem de grav activitatea furnizorilor, cu efecte negative pe întreg lanţul energetic, de la producător la consumator.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.