Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan dezvăluie de ce se împrumută România: 'Nu pentru a supravieţui, ci pentru a funcţiona şi a investi'

captura Antena 3
Rareș Bogdan

Europarlamentarul Rareş Bogdan afirmă că împrumuturile pe care le ia România sunt "nu pentru a supravieţui, ci pentru a funcţiona şi pentru a investi", el arătând că dobânzile la care statul ia credite trebuie privite comparativ cu cele ale altor state. El adaugă că România "se împrumută la o dobândă cum nu s-a împrumutat cred că în ultimii 10 ani", informează News.ro.

"(România – n.r.) se împrumută la o dobândă cum nu s-a împrumutat cred că în ultimii 10 ani nu ne-am împrumutat la acea dobândă. Ultima emisie a fost pe 8,1%. Dar eu totdeauna mă uit comparativ. (...) Vă spun să ne uităm şi cum arată împrumuturile pe care le iau alte state europene pentru că astăzi datoria publică a României nu este nici cea mai mare, nici cea mai mică, suntem la medie în jos la datorie publică, iar împrumuturile le luăm nu pentru a supravieţui, ci pentru a funcţiona şi pentru a investi”, a declarat Rareş Bogdan, la Digi 24, vineri seară, întrebat despre dobânzile mari la care se împrumută România.

Vezi și : Rareș Bogdan îi pune la punct pe băieții deștepți din energie: 'Sunt aceleaşi companii care au greşit pentru un milion de clienţi facturi finale'

În legătură cu faptul că Bulgaria se împrumută cu dobânzi mai mici, europarlamentarul a susţinut că ţara vecină are dobânzi mai mici "la valori mult mai mari”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.