Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan: M-am saturat de 'Sărut mâna, Boierule!'... vă asigur că nu am tras nimic pe nas!

captura TV
Rares Bogdan

Jurnalistul Rareș Bogdan face o analiză a ultimelor acțiuni ale politicii externe a României conduse de președintele Klaus Iohannis. Realizatorul Jocurilor de Putere de la Realitatea TV se declară de acord și e mândru de felul în care statul român a gestionat problema vizelor pentru Români în Canada:

Vezi și: EXPLOZIE din dosarul Black Cube: DEZVĂLUIRI făcute de avocatul lui Daniel Dragomir

Vezi și: EXCLUSIV - Președintele ASF a fost audiat la DNA. Vezi în ce dosar/ DOCUMENT

Vezi și: Cutremur în dosarul Black Cube. Cristoiu scoate la lumină elementele-cheie

”De ce am fost fericit auzind că preşedintele a arătat catre UE cartonaşul roşu, indiferent cum se va termina povestea cu vizele pentru Canada: am fost, pentru o secundă, liber si vertical ca român în faţa unui Bruxelles care ne desconsidera.

"Capul plecat sabia nu-l taie!" ne-a marcat existenta ca popor in ultimele decenii si suntem obligati sa invatam din nou cate ceva despre MÂNDRIE si ONOARE! Prea des si mult ne-am lasat calcati in picioare in ultimii 25 de ani! Am fost fortati sa ne consideram inferiori desi nu eram decât traumatizaţi de o istorie neînţeleasă.

Păream ţara unde oamenii au cocoaşa la genunchi. N-ar fi singurul paradox care ne-a îmbolnăvit de stomac. Manipulaţi de poftele imperiilor, credeam exclusiv că sabia nu taie capetele plecate, că nu aveam nicio şansă să gândim singuri, neavând organ pentru asta. Trebuia, poate, să ne mulţumim cu impresia că povestea aia pe care o ţinem în spate, coloana vertebrală, nu e pentru căţei. Preşedintele Romaniei a arătat in sfarsit că nu ştim doar să spunem "săru' mâna, boierule!", "mai poftiţi pe la noi, vă dăm şi nevasta si camera din faţă"!

Din sportul acesta naţional al aplecării în faţa oricui am rămas cu sechele genetice care păreau ireversibile: ne-au căzut aripile şi am făcut răni la genunchi. Dar ce popor era acesta care se temea şi de propria umbră? Şi de Comisari, Raportori si Ambasadori?

A venit un tip cu sânge german, şi-a deschis vena şi am văzut cu toţii ceea ce părea imposibil la alţi preşedinţi, care au executat bătând din călcâie tot ce porunceau stăpânii noii ordini: sângele e românesc! Că se poate şi aşa, drepti, expliciti si hotarati.

Realizez că poate parea un "laudatio", lipsit de simţul măsurii, dar vă asigur că nu am tras nimic pe nas! Sau, dacă vreţi, m-am drogat cu speranţa că România a reintrat în cărţi. Ca nu ne mai caciulim. Ca ne realizam forta unei natiuni de 25 de milioane de suflete. E un bun început. "Pe aici nu se trece!" merge împreună cu "Nu suntem neam de slugi!"

Persevaraţi Presidente! Atentie insa, mare, mare atentie.... NU suntem aici, in spatiul carpato-danubiano-pontic, nici neam de slugi dar nici fanatici religiosi, va asigur! Fanatismul religios e in alta parte! Iubim oamenii si iubim traditiile si familia traditionala! Si respectam fara nicio umbra de indoiala minoritatile, toate minoritatile. Împreună suntem NOI, şi doar impreuna suntem puternici!”, susține jurnalistul pe pagina sa de socializare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.