Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan, reacție după ce SUA au anunțat că îl vor sprijini pe Rutte la șefia NATO: 'Au vorbit despre marele prieten / Iohannis are o imagine excepţională'

klaus iohannis rares bogdan

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, joi, referitor la şansele candidaturii preşedintelui Klaus Iohannis la funcţia de secretar general NATO, că şeful statului are o imagine "excepţională", iar România este ţară-cheie în acest moment şi "nu a avut niciun fel de oscilaţie".

"Statele Unite au vorbit despre marele prieten Klaus Iohannis, iar preşedintele Iohannis are o imagine excepţională. România este ţară-cheie în momentul ăsta. N-a avut niciun fel de oscilaţie. În Bulgaria vedeţi că nu fac rotativa şi din nou se îndreaptă spre alegeri. De asemenea, Slovacia, Ungaria au avut ezitări, poziţionări diferite, discordante faţă de Ucraina. Polonia - au fost nu mai puţin de la începutul anului patru blocaje la graniţă a materiilor prime sau a exporturilor din Ucraina, respectiv a intrărilor de fluxuri. România este singurul stat de la graniţa cu un stat în război, stat-cheie din punct de geopolitic şi geostrategic, care n-a avut niciun fel de ezitare. Sunt absolut convins că acest lucru va conta enorm în evaluarea şanselor preşedintelui României", a afirmat Rareş Bogdan, întrebat la sediul PNL, cum vede candidatura preşedintelui Iohannis la NATO, în condiţiile în care SUA au anunţat sprijinul pentru alt candidat.

Întrebat şi dacă preşedintele ar putea viza o funcţie înaltă europeană, în cazul în care candidatura la NATO nu va avea efectul scontat, liderul PNL a susţinut că şeful statului îşi evaluează "foarte atent" şansele, iar opţiunea sa este una extrem de clară şi o să o comunice la momentul potrivit.

"Cu multă simpatie pentru preşedintele României, nu sunt abilitat să vorbesc în numele domniei sale. În schimb, noi susţinem orice poziţie a unui român, cu atât mai mult a unui român din PPE, cu atât mai mult a preşedintelui României. Dar, eu cred că preşedintele României îşi evaluează foarte atent şansele, foarte atent opţiunile şi opţiunea domniei sale este una extrem de clară şi o să ne-o spună la momentul potrivit. Cred că ar fi, din punctul meu de vedere, un excepţional preşedinte de Consiliu, un excepţional secretar general NATO şi, sigur, de acolo lucrurile pot să meargă", a adăugat Rareş Bogdan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.