Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan le atrage atenția lui Iohannis și Ciucă, după eșecul Schengen: 'Este pericolul mortal pentru România!'

Facebook PNL
Rareș Bogdan

Primvicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, se arată îngrijorat de nivelul de încredere al românilor în Uniunea Europeană, în contextul eșecului României de a adera la Schengen.

„Vă spun ceva ce mă doare, eu mă uit pe sondaje de opinie de mulți ani, și când eram jurnalist, și acum, și urmăresc trendurile – România a fost în topul țărilor pro-europene în ultimii 10 ani, cu toată retorica uneori internă anti-Bruxelles. România a luat, pe baza apartenenței la Uniunea Europeană, doar din punct de vedere financiar, 72 de miliarde și a plătit 26 de miliarde. Suntem pe un plus real”, a spus Bogdan, la postul B1 TV.

„Eu am văzut percepția (n. r.: românilor despre eșecul Schengen) și legată de PNL, am văzut percepția legată și de PSD, am văzut percepția legată de Guvern. Normal că le-am văzut toate, m-am uitat pe trei-patru cercetări pe această temă, dar am mai văzut o chestie foarte îngrijorătoare (…). M-a speriat faptul că pentru prima dată într-o cercetare sociologică încrederea românilor în Uniunea Europeană nu a mai sărit de 50%”, a declarat europarlamentarul.

„Acum, pentru prima dată, încrederea în Uniunea Europeană scade sub pragul critic de 50%. Acesta este pericolul mortal pentru România. Asta mă sperie pe mine ca om care am o viziune pentru țara asta, care iubesc țara asta și care îi văd locul exclusiv în Uniunea Europeană”, a mai spus Rareș Bogdan.

„Părerea mea este că ceea ce s-a întâmplat la JAI trebuie să ne ambiționeze, trebuie să ne unească. Îi felicit pe români, care au reacționat într-un mod extrem de rar întâlnit în ultimii 30 de ani. Solidaritatea a fost foarte puternică. Acest dosar trebuie dus în continuare, acest proiect trebuie să fie proiectul de țară al anului 2023, dacă se poate a primei jumătăți a lui 2023.

Aici trebuie să fie un proiect pe care să și-l asume clasa politică, putere și opoziție, Președinte, premier, președinții partidelor politice parlamentare, diplomația românească prin reprezentanții săi, pentru că e o chestiune, pe de o parte, de respect și de asumare a prezenței României în spațiul european cu drepturi depline”, a continuat Rareș Bogdan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.