Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rares Bogdan vorbește despre aruncarea lui Marian Munteanu în lupta pentru primărie

rares-bogdan

Rareş Bogdan a comentat pe marginea propunerii lui Marian Munteanu, de către PNL, drept candidat la Primăria Generală a Capitalei.

"Din punctul meu de vedere, liberalii, după ce ieri păreau într-o dezorganizare totală şi într-un haos provocat de retragerea candidaturii lui Ludovic Orban, au o şansă aproape istorică. Nu ştiu dacă şi cum au reuşit să-l convingă pe Marian Munteanu, care reprezintă zona societăţii civile, este un simbol al Pieţei Universităţii şi al luptei pentru democraţie a anilor '90, un om care de 23 de ani, în fiecare an, participă la celebrul mic dejun cu rugăciune cu preşedinţi americani, un proamerican, dar un 'Român'. Cred că este o opţiune potrivită pentru un partid care nu trebuie să-şi uite particula 'naţional' din abrevierea sa. Eu am un respect deosebit pentru activitatea domniei sale, pentru ce a reprezentat pentru zorii democraţiei româneşti şi cred că e o revanşă pe care Marian Munteanu o merită, iar pentru PNL e o ieşire dintr-o criză profundă, poate cea mai gravă prin care a trecut din momentul în care partidul s-a rupt în două cu PNL Câmpeanu şi PNL-ul tradiţional", a comentat jurnalistul Rareş Bogdan la Realitatea TV.

Citește și: BĂTAIE groaznică între 5 femei în trafic: De la ce a pornit totul / VIDEO

Referitor la afirmaţia anterioară a preşedintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, care, după retragerea lui Ludovic Orban, a declarat că noul candidat ar trebui să fie, de asemenea, un om din interiorul partidului, Rareş Bogdan a amintit că Munteanu şi Quintus "au fost pe aceeaşi baricadă în '90-2000".

"Marian Munteanu este un om care a fost mereu în zona de dreapta a sistemului politic, dânsul a fost un luptător aprig împotriva socialismului promovat de Ion Iliescu, Petre Roman şi toţi ceilalţi lideri ai PDSR-ului. El este un om din zona de dreapta. Sunt convins că domnul Mircea Ionescu Quintus, care este un om care are viziune şi experienţă suficientă, va analiza atent această candidatură şi nu cred că va avea ceva împotriva lui Marian Munteanu, mai ales că au fost pe aceeaşi baricadă în '90-2000. Aici e o problemă legată de modul în care PNL se va pune în spatele lui Marian Munteanu. Dacă PNL dacă îl lasă singr, poate să ajungă exact în situaţia nedorită a domnului Buşoi sau a lui Ludovic Orban, care au fost practic abandonaţi de partid. Deci, dacă PNL vrea să câştige alegerilor în Capitală, printr-un reprezentant al său, venit din societatea civilă, ca Marian Munteanu, sau membru propriu, atunci e obligatoriu să se pună în spatele candidatului, să înceapă o campanie puternică şi să creeze acel val care să-i ducă la câştigarea alegerilor locale. Altfel, nu-i văd foarte bine pentru parlamentarele din toamnă", a explicat jurnalistul.

Citește și: Dai din picioare când stai jos sau înainte de somn? Vezi de ce boli suferi

"Marian Munteanu azi, aşa cum arată scena şi enunţarea unor candidaţi, nu are nicio problemă să câştige alegerile. Mai mult, intrarea lui în cursă a creat o problemă pentru eventuala intrare în cursă a lui Tăriceanu şi a lui Băsescu. Personal, nu cred că cei doi, după anunţarea candidaturii lui Munteanu şi acceptarea sa, să mai intre în arenă. Cred că vor rămâne doar ca lideri importanţi de partid, dar nu vor intra în bătălie. Indiscutabil, Marian Munteanu are prima şansă, dacă PNL înţelege şansa pe care o are şi norocul pe care îl are dacă Marian Munteanu înţelege şi acceptă acest lucru şi dacă se va pune partidul în spatele candidatului. Lăsat singur, cum l-au lăsat pe Orban şi pe Buşoi, atunci, din păcate nu au niciun fel de şansă şi vor ajunge la un scor dezastruos nu doar la locale, ci şi la generale", a adăugat el.

În opinia lui Rareş Bogdan, "Marian Munteanu se va bate cu Gabriela Firea, având în faţa dumneaei, cu toate eforturile pe care le va face PSD şi doamna Firea, prima şansă".

Citește și: Facebook face o schimbare majoră: Anunțul lui Mark Zuckerberg

"Dar nu trebuie să se culce liberalii pe o ureche, ci să înţeleagă că este un noroc nesperat; nu cred că puteau găsi un candidat mai bun care putea să aducă şi alegători din afara alegătorilor tradiţionali ai PNL în Bucureşti, şi pot să încerce o restartare, o revigorare a campaniei electorale, tocmai prin intrarea lui Munteanu în arenă. Personal, mă aştept să fie atacat din zona unei societăţi civile care i-a fost potrivnică în anii '90 şi după, dar aceştia vor înţelege repede că e loc pentru toată lumea în România şi între statura din societatea civilă şi din statura politică intelectuală a Marian Munteanu şi statura lui Nicuşor Dan este o diferenţă absolut covârşitoare, în favoarea lui Marian Munteanu. Pentru Nicuşor Dan trebuie să mai treacă încă 30 de ani şi eventual să mai încerce să-şi anuleze retrageri de contestaţii de blocuri între case cum a făcut în anii domniei sale, pentru că eu sunt curios de unde şi-a obţinut dânsul... - în Bucureşti, dacă vă plimbaţi, cele mai multe corturi le are Nicuşor Dan -. Aş vrea foarte serios să ştiu de unde a obţinut Nicuşor Dan banii de finanţare a campaniei electorale şi de unde a obţinut sponsorizări în ultimii şapte ani la fundaţia domniei sale", a mai comentat jurnalistul Realitatea TV.

Citește și: Nu e glumă: Un robot a fost retras de Microsoft după ce a devenit rasist! Cum e posibil

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.