Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Hopincă: Investiții record pentru Sectorul 5 în 2023 - peste 20% din buget pentru școli, străzi și spații verzi

Radu Pop
rares hopinca

Rareș Hopincă, city manager al Sectorului 5 și consilier general PSD, arată că Primăria Sectorului 5 a publicat, în ultima zi a anului trecut, proiectul de buget pentru anul 2023. Din veniturile proprii, 20% reprezintă fonduri pentru investiții, iar peste 450 de milioane de lei din resursele bugetare provin din fonduri europene.

“Bugetul a fost construit pornind de la 3 principii: mai multe fonduri pentru investiții, mai multă atenție la școli și grădinițe, mai multă preocupare pentru mediu - adică tot ce înseamnă curățenie, parcuri, spații verzi și spații publice de calitate”, menționează consilierul general PSD.

Conform proiectului de buget al Sectorului 5, cele mai multe fonduri sunt alocate pentru investiții și pentru susținerea sistemului de învățământ, iar cea mai importantă resursă pentru dezvoltare o constituie fondurile europene.

“Bugetul ne permite să continuăm toate investițiile începute în 2019-2021. Adică reabilităm peste 100 de blocuri de locuințe, continuăm lucrările la 12 școli și grădinițe, construim noi locuri de joacă și noi spații verzi. În plus, începem un proiect amplu de regenerare urbană, pentru a monernizarea principalele bulevarde din sector și pentru a dubla numărul de locuri de parcare”, arată Rareș Hopincă.

“În cifre absolute, bugetul Sectorului 5 pentru 2023 este de 1.385.717.120 lei, din care 255.396.020 lei sunt alocați investițiilor, iar 178.664.350 lei sunt alocati pentru sistemul de învățământ din Sectorul 5. Alte fonduri semnificative sunt destinate secțiunii de funcționare, respectiv pentru salubrizare, întreținere spații verzi sau paza pentru școli, gradinițe și parcuri.

La capitolul venituri, taxele și impozitele locale, achitate de cetățenii Sectorului 5, însumează aproximativ 150.000.000, iar cotele defalcate din impozitul pe venit depășesc 700.000.000 lei.

O resursă importantă pentru bugetul local o constituie fondurile nerambursabile, europene și naționale, estimate la peste 450.000.000 de lei, în contextul în care, în ultimele 6 luni ale anului 2022 au fost depuse 10 proiecte cu finanțare nerambursabilă, cu o valoare totală de peste 100 de milioane de euro.”

Conform city manager-ului Sectorului 5, bugetul local pentru anul 2023 va fi supus spre aprobare în Consiliul Local pe 20 ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.