Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răspunsul DNA: Ce spun procurorii despre actele cerute instanţei în procesul Kovesi vs. Antena 3

DNA 1

Pe 6 martie, înainte de pronunţarea sentinţei finale în procesul intentat de Laura Codruţa Kovesi unor jurnalişti de la Antena 3, doi procurori DNA au solicitat Curţii de Apel Ploieşti toate actele din proces, pentru un dosar penal deschis chiar la DNA. STIRIPESURSE.RO a solicitat pe 7 martie informaţii de la DNA cu privire la dosarul invocat în cererea inaintată instanţei.

Prin adresa semnată de procurorii Marius Bulancea si Mihaela Beldie-Canela, DNA a cerut copia dosarului civil Kovesi-Antena 3, înainte de ultimul termen, în vederea "soluționării dosarului penal 853/P/2016". Potrivit Antena 3, dosarul penal nr. 853/P/2016 s-ar format că urmare a plângerii penale formulată în 31 octombrie 2016 de Răzvan Savaliuc la Parchetul General, în care solicită anchetarea pentru abuz în serviciu a judecătoarei Crina Buricea de la Tribunalul București - care la fond i-a acordat daune de 250.000 lei Laurei Codruța Kovesi. În cuprinsul plângerii penale, Savaliuc a solicitat ca dosarul ce se va formă în urmă plângerii penale să nu ajungă la DNA. PÎCCJ a trimis cauza la Parchetul Curții de Apel București, de unde, în dată de 14 noiembrie 2016, dosarul a fost trimis de procurorul general al PCAB de atunci, Mihai Cristian Ban (actual membru CSM), la Direcția Națională Anticorupție "spre competență soluționare".

Vezi şi: Ce se ascunde în spatele ‘sindromului bărbatului irascibil’: Cauze și tratament

Pe 7 martie, STIRIPESURSE.RO a solicitat DNA să comunice numărul dosarului penal pentru care a solicitat actele de la instanţă, faptele cercetate şi, eventual, persoanele vizate. În aceeaşi zi, DNA a răspuns: "Solicitarea dvs. a fost înregistrată sub numărul 453/VIII/2 din 07/03/2018, iar informaţiile solicitate vă vor fi comunicate în condiţiile prevăzute de art. 7, alin. 1 din Legea 544/2001."

După două săptămâni, pe 21 martie, DNA a răspuns ce putea răspunde şi în prima fază: "În acest moment, informațiile solicitate nu fac obiectul comunicării publice, fiindu-le incidente prevederile art. 12, alin. 1, lit. e) din Legea 544/2001." Astfel, DNA refuză să confirmă informaţiile Antena 3 cu privire la legătura dintre plângerea lui Savaliuc şi demersul procurorilor la Curtea de Apel Ploieşti.

Între timp au mai avut loc încă două evenimentele importante. Pe 13 martie, Inspecţia Judiciară a fost sesizată de către CSM pentru a face verificări în legătură cu modul în care DNA a cerut Curţii de Apel Ploieşti dosarul civil în care şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a dat în judecată postul Antena 3 şi mai mulţi jurnalişti. Pe 20 martie, Curtea de Apel Ploieşti i-a dat câştig de cauză şefei DNA şi i-a condamnat pe jurnaliştii vizaţi la plata sumei de 300.000 de lei.

Vezi şi: Ingredientul secret: Ce trebuie să pui în cafea pentru a slăbi .

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.