Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răspunsul preşedintelui Iohannis la solicitarea lui Dragnea de a-şi CERE voie când pleacă la reuniunile Consiliului European

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că va evalua solicitarea de a cere mandat în privinţa participării la reuniunile Consiliului European, anunţă Agerpres.

Citeşte şi: Instituţii publice CĂLCATE de MASCAŢI! 60 percheziţii ale DGA în Mureş!

"Voi evalua această chestiune, dar în privinţa informării ar fi bine să mai citească un pic legea şi să se informeze de la sursa primară", a spus Iohannis, la Sofia, întrebat cu privire la declaraţia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, conform căreia şeful statului ar trebui să ceară un mandat Parlamentului privind participarea la reuniunile Consiliului European. 

Liviu Dragnea consideră că şeful statului ar trebui să aibă "măcar o consultare" cu Guvernul şi Parlamentul înaintea reuniunilor Consiliului European. 

Potrivit liderului PSD, la reuniunile Consiliului European se discută despre chestiuni care ţin foarte mult de economia României, de măsuri economice, de măsuri care sunt în zona guvernamentală şi unele în zona parlamentară. 

"Noi stăm tot timpul şi preşedintele merge tot timpul la astfel de întâlniri, iar noi încercăm să facem analize, evaluări, consultăm oameni cu calităţi extrasenzoriale - domnule, cam ce spune, cam ce ar putea să spună, poate reuşim să aflăm cam ce gândeşte, că poate se întoarce şi noi trebuie să luăm nişte decizii şi nu ştim, că nici după ce se întoarce nu aflăm. Este un fel de lup moralist. Dacă noţiunea de mandat pe care ar trebui să îl ceară de la înălţimea funcţiei respective este prea mult, ar trebui măcar o consultare. (...) Atunci e bine să te consulţi cu un Guvern, cu un Parlament, pentru că acolo trebuie să vorbeşti ceva sau dacă mergi să nu vorbeşti, atunci este de înţeles', a declarat, miercuri, Dragnea, la Parlament, întrebat dacă şeful statului ar trebui să ceară mandat înaintea reuniunilor Consiliului European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.