Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație: Călin Popescu Tăriceanu își pregătește revenirea și candidează la prezidențiale

tariceanu

Imediat după eșecul din alegerile europarlamentare, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că o candidatură a sa la prezidențiale ”nu intră în discuție”. Liderul ALDE Sibiu, Gheorghe Tocaciu, susține că declarația a fost citită greșit, iar Tăriceanu va fi candidatul ALDE la prezidențiale.

Citește și: Eșec de proporții: pe mandatul României s-a OFICIALIZAT primul pas pentru Europa cu două viteze

”ALDE Sibiu, prin președintele Ovidiu Gheorghe Tocaciu, trage un semnal de alarmă și dezminte toate informațiile eronate potrivit cărora Călin Popescu Tăriceanu ar dori să renunțe la alegerile prezidențiale.

Toată această neînțelegere a pornit în urma unei declarații făcute la scurt timp după alegerile europarlamentare. Președintele Tariceanu , întrebat despre o candidatură la prezidentiale, a declarat, textual: "În acest moment candidatura la prezidentiale nu intră în discuție în ceea ce mă privește. Pentru mine nu este o opțiune pe care în momentul de față să o analizez" (n. r. 3 iunie).

“Din rea intentie sau din amatorism profesional, declarația presedintelui Tariceanu a fost interpretată ca un anunt privind renunțarea la o candidatură la alegerile prezidențiale! Această interpretare NU este conformă realității politice din ALDE! Tăriceanu NU a spus că renunță la această candidatura, ci doar a explicat, ca, in acel moment post alegeri, cand stim cu totii ca a trebuit să stăm și să analizam cu atenție motivele pentru care rezultatul obținut nu a fost deloc satisfăcător, NU era oportună o discuție despre acest subiect. Energia partidului trebuia atunci canalizată către această analiză internă”, explică Ovidiu Gheorghe Tocaciu, președintele ALDE Sibiu.

Mai mult, acesta spune că Tăriceanu trebuie să fie candidatul ALDE la alegerile prezidentiale, partidul va lua această decizie în scurt timp. În ceeace privește discutiile despre o candidatură comuna PSD - ALDE din partea dlui presedinte Tariceanu la alegerile prezidentiale, acestea nu au fost abandonate. “În contextul discutiilor interne din PSD privind viitoarele Congrese, partenerii nostri din PSD trebuie să lămurească și intern, și public, dacă dl președinte Călin Popescu Tăriceanu este și candidatul lor la alegerile prezidențiale.

În opinia noastră, dl președinte Tăriceanu este singurul candidat din partea coaliției PSD -ALDE cu șanse reale de a câștiga competiția prezidențiala în fața lui Klaus Iohannis. Indiferent de decizia PSD, însă, Călin Popescu Tăriceanu este clar că este candidatul ALDE la alegerile prezidențiale.”, susține liderul ALDE Sibiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.