Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răstunare de situație: Sabin Orcan, reacție după concedierile în lanț de la România Liberă

PSnews
sabin orcan

Sabin Orcan, directorul editorial al ziarului România Liberă, justifică decizia de a renunţa la doi jurnaliști, Mălin Bot, respectiv Ondine Gherguţ, spunând că motivul este „cât se poate de obiectiv”,  necesitatea unor reduceri financiare pentru a putea rezista. Însă, cei doi jurnalişti au afirmat că au fost disponibilizaţi pentru participarea la protestul de la Timişoara, respectiv pentru „apărarea anticorupţiei şi a DNA”.

Jurnalistă premiată de Ambasada SUA, concediată pentru că era 'apărătoarea DNA'

Vezi şi: Mălin Bot a fost DAT AFARĂ și de la România Liberă: SCANDAL în redacție

„Redacția “România liberă” este o echipă mai mică începând de ieri. Ne-am despărțit de doi oameni: Malin Bot și Ondine Ghergut. Sunt doi jurnaliști cunoscuți la care am renunțat cu regret. Așa că nu vă așteptați să vă spun ceva rău despre ei.
Motivul despărțirii este cât se poate de obiectiv: trebuia să facem reduceri financiare ca să rezistăm. Nu e ușor, știu, dar așa funcționează economia de piață. Nu putem trăi la nesfârșit din banii primiți de undeva.
Așa că a trebuit să iau această decizie grea. Au plecat Mălin și Ondine, dar au rămas Răzvan Chiruţă, Cătălin Prisacariu, Mircea Marian, Mihai Duta, Silviu Sergiu, Petre Badica și toți ceilalți.”, scrie vineri Sabin Orcan, pe pagina de socializare.

Totodată, Sabin Orcan susţine însă că politica editorial a ziarului va rămâne neschimbată.

„Asta nu înseamnă că vom schimba politica editorială a ziarului. Vom continua să scriem despre afacerile politicienilor corupți, dar și despre abuzurile unor instituții ale statului.
Părerea noastră despre Dragnea, ca să iau doar un exemplu, rămâne aceeași. Este un corupt și un mincinos, pe care îl vom taxa cu fiecare ocazie! Iar PSD, cu puține excepții, se comportă ca un partid de mafioți și nu va avea liniște câte zile vom avea noi la “România liberă”!
Despre Tăriceanu? Un individ care a întors-o ca la Ploiești și a dat papionul european pe cravata roșie rusească!
Despre DNA? O instituție foarte necesară, dar de politicile căreia a ajuns să se îndoiască mai nou până și vechiul ei susținător Dan Tăpălagă. Deci nu toți procurorii anticorupție sunt niște Robespierri fără pată și prihană (Volintiru sau Negulescu sunt doar două contraexemple).
Despre SRI? O instituție foarte necesară, dar care a moștenit, peste ani, năravurile fostei Securități de a-și băga nasul în viețile noastre, ale tuturor.
Sunt doar câteva dintre concepțiile noastre, ale celor care scriem în continuare la RL, care rămân neatinse de nicio restructurare. Când n-o să le mai putem exprima liber, vă promit că sunt primul care pleacă.”, a completat directorul editorial al ziarului RL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.