Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răstunare de situație: mercenarii Wagner nu se mai află în Belarus. Se pregătește ceva în Rusia?/ Video

hindustantimes.com
prigojin wagner

Ministerul Apărării din Belarus a anunțat că luptătorii Wagner nu se află în taberele din Belraus care le-au fost oferite pentru cazare - a informat vineri Agenția de stat BelTA. De asemenea, nici liderul Wagner, Evgheni Prigojin, nu se mai află în Belarus, ultimele informații arătau faptul că este în Rusia, la Sankt Petersburg, informează Rador.

"Ministrul adjunct al apărării responsabil de activitatea ideologică în cadrul forțelor armate belaruse, care este șeful Direcției generale pentru activitatea ideologică în Ministerului Apărării, Leonid Kasinski, a declarat că membrii grupării Wagner nu au sosit deocamdată în zona Osipovici pentru a se familiariza cu o posibilă locație" - precizează un comunicat remis de minister.

Potrivit lui Leonid Kasinski, tabăra de lângă Osipovici a fost desfășurată pentru instruirea personalului militar, precum și a reprezentanților administrației în timpul desfășurării unui sistem de apărare teritorială. Acesta este un fost oraș militar, a cărui infrastructură se păstrează intactă până în prezent. Capacitatea taberei este de aproximativ 5.000 de persoane - se mai precizează în comunicat.

Joi, președintele Belarus, Aleksandr Lukașenko, răspunzând la întrebările jurnaliștilor străini, a declarat că "problema desfășurării trupelor Wagner în Belarus nu este rezolvată", subliniind că această chestiune nu depinde de el, ci de decizia părții ruse și a membrilor Wagner.

"Nu construim tabere. Le-am oferit câteva foste tabere militare care erau folosite în perioada sovietică, inclusiv lângă Osipovici, dacă sunt de acord... Dar Wagner are o viziune diferită pentru amplasarea lor, evident că despre această viziune nu o să vă povestesc, nu o să vă spun nimic" - a adăugat Lukașenko.

Nici Prigojin nu se mai află în Belarus

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko susține că Evgheni Prigojin nu se mai află în Belarus, ci la Sankt Petersburg.

„Din câte sunt informat, luptătorii sunt în taberele lor. În ceea ce-l privește pe Prigojin, el se află în Sankt Petersburg. Nu se află pe teritoriul Belarusului”, a spus Lukașenko.

„Unde se află în această dimineață? Poate că s-a dus la Moscova de dimineață”, a adăugat el.

Despre posibilele locații ale lui Prigojin s-a vorbit extrem de mult, în ultimele zile. Inclusiv serviciile secrete din Rusia ar fi încercat să-l localizeze pe liderul Wagner, dar nu ar fi reușit.

Ultima locație cunoscută a lui Prigojin ar fi fost în Belarus, la singurul hotel fără balcoane din Minsk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.