Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂSTURNARE de SITUAȚIE: Ambasadorul SUA la București nu trebuie să plece

Hans Klemm

Ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Bucureşti nu i s-a cerut să îşi depună demisia din funcţie. Potrivit precizărilor purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat american, tuturor diplomaţilor numiţi politic de către preşedintele Barack Obama li s-a solicitat să îşi depună demisia din funcţie încă de pe 7 decembrie. Nu este şi cazul diplomaţilor de carieră, categorie din care face parte şi ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm.

Comandament de iarnă la MAI. Premierul Sorin Grindeanu, prezent

„Tot ce vă pot spune este că anul acesta diplomaţiilor de carieră, aflaţi în posturi de ambasadori, nu li s-a cerut demisia de către actuala administraţie. Celor numiţi politici li s-a cerut demisia”, spune John Kirby, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, potrivit Digi24.

Ministrul Transporturilor va trimite Corpul de control la CNAIR. Care este motivul

Precizările vin după ce, vineri, cotidianul New York Times scria că echipa de tranziţie a preşedintelui ales al SUA, Donald Trump, a emis un ordin general prin care cere ca ambasadorii numiţi politic de Barack Obama să plece din posturi până la data învestirii noului şef al Administraţiei americane, potrivit mai multor diplomaţi familiarizaţi cu planul respectiv, care întrerupe o tradiţie de decenii, refuzând să le mai acorde acestor trimişi externi şi cea mai mică 'perioadă de graţie'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.