Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație: Deputatul 'mitralieră' îşi retrage iniţiativa de instituire a unui prag de 200.000 de euro pentru abuzul în serviciu

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Cătălin Rădulescu

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat joi că îşi va retrage propunerea legislativă care instituie un prag de 200.000 de lei la abuz şi abrogă articolul din CP referitor la folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. Cu toate acestea, unele prevederi pot rămâne sub formă de amendamente.

Proiectul ce abrogă articolul care sancţionează folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, iniţiat de Cătălin Rădulescu şi semnat de alţi 38 de aleşi, a ajuns să nu mai fie susţinut nici de semnatari. Cătălin Rădulescu spune că retrage proiectul, în timp ce colegul de partid, Liviu Pleşoianu, îl critică aspru, deşi a semnat.

„O să retrag iniţiativa şi o să las numai ca amendamente care se vor discuta la Codul penal şi Codul de procedură penală la sfârşitul lui ianuarie, au fost depuse acum 3 luni ca amendamente în Comisia special privind legile justiţiei. A face acelaşi lucru ca iniţiativă nu îşi mai are sensul, pentru că traseul e foarte lung, ori noi vom discuta Codul penal şi Codul de procedură penală la sfârşitul lunii ianuarie", a precizat Rădulescu pentru Mediafax.

LOVITURĂ: Soția unui judecător, trimisă în judecată în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri

MASACRU într-un atentat revendicat de Statul Islamic: Cel puțin 41 de morți, peste 84 de răniți, bilanțul e provizoriu

Întrebat dacă susţine abrogarea articolului 299 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal referitor la folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, prevedere care apare în proiectul său, Rădulescu a răspuns că nu.

„Nu, nu o asum, a apărut acolo şi am văzut-o ulterior, a fost o scăpare. Nu sunt de acord cu ea nici eu. Nu o susţin, aceste iniţiative au fost făcute de foşti procurori, foşti judecători, dar cu unele sunt de acord, cu altele nu. Pe aceasta oricum aş fi retras-o, nu sunt de acord, că până la urmă nu e corect ca unul să folosească funcţia în scop sexual, pentru a pune pe cineva într-o funcţie. Normal că nu sunt de acord. Se poate discuta, să îl clarificăm mai bine. Da, sunt de-acord să fie reglementat şi să fie textul mai bine făcut", a adăugat deputatul PSD.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.