Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în cazul Antena 3: Decizia CCR care provoacă mari pierderi

O nouă lovitură pentru Dan Voiculescu. Curtea Constituțională a României (CCR) a declarat neconstituționale dispozițiile Ordonanței de Urgență 7/2015 care permit ca bunurile confiscate să fie transmise unor instituții ale statului. În baza acestei OUG, Guvernul Ponta pregătise o hotărâre prin care sediul Antenelor era transferat ministerului condus de Gabriel Oprea.

Citeşte şi: Cioloş face curăţenie în ministere: A mai dat afară doi oameni şi a făcut alte trei numiri

Conform unui comunicat al CCR, plenul Curții Constituționale a constatat că dispozițiile Ordonanței de urgență a Guvernului nr.7/2015 privind stabilirea destinației unor bunuri imobile confiscate sunt neconstituționale.

Ordonanța a fost emisă de Guvernul Ponta, în aprilie 2015, pentru a asigura baza legală a transferului unor imobile confiscate către instituții ale statului. Anterior apariției acestui act normativ, statul nu avea decât posibilitatea valorificării prin vânzare a acestor bunuri, așa cum prevede Codul de procedură Fiscală. Bunurile confiscate intră în posesia statului și, ulterior, trebuie valorificate pentru că instituția care are atribuții în cazul acestor bunuri este Agenția Națională de Administrare Fiscală. Iar ANAF nu poate dispune alt scop, singura sa atribuție fiind, potrivit legii, valorificarea. Din acest motiv, a fost necesară aprobarea OUG 7/2015 care stabilește că bunurile sunt transmise prin hotărâre de guvern altor instituții.

Citeşte şi: Triplu atentat soldat cu peste 50 de morţi şi 80 de răniţi

Guvernul pregătise o hotârâre prin care sediile Antenelor și al Grivco, confiscate de la familia Voiculescu, în dosarul Institutului de Cercetări Alimentări (ICA), urmau să fie transmise spre folosință Ministerului de interne, condus de Gabriel Oprea. După căderea Cabinetului Ponta, proiectul de hotărâre a fost retras de pe circuitul de avizare, conform profit.

Citeşte şi: Ultima decizie a judecătorilor în cazul lui Sorin Oprescu: E definitivă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.